Onder druk van haar volgers heeft Stella McCartney een Instagram post over Meghan Markle weggehaald, waarin ze haar eigen kleding promootte. De hertogin van Sussex droeg een jas van McCartney's modelabel tijdens Remembrance Day afgelopen zondag, maar op sociale media vond men het weinig chique van de Britse mode-ontwerpster om hier op zo'n zware dag naar te verwijzen. Dit meldt Page Six.

Stella had een foto van Meghan gepost waarop ze te zien is in de zwarte jas van het merk, met daarbij de tekst: "Ik ben zeer vereerd dat de hertogin van Sussex onze mantel van de herfstcollectie draagt tijdens de herdenking. x Stella".

Article continues after the ad

'Zeer ongepast'

Sommige volgers complimenteerden haar met het ontwerp maar anderen vonden het zeer ongepast. "Op deze dag herdenken we de mensen die gevochten hebben voor onze vrijheid en dan ga je dus niet jezelf promoten. Ik ben in shock," schrijft iemand. "Je kan zo'n beladen dag echt niet gebruiken als marketingtool voor je producten, dat is echt respectloos. Er zijn mensen gestorven en jij laat jouw jas zien. Dit is aan alle kanten verkeerd," zegt een ander.

Beeld en tekst: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.