De echtgenote van de Italiaanse prins Carlo van Bourbon is al lange tijd vaste gast in de rechtbank, waar een bijzonder netelige kwestie wordt uitgevochten. En prinses Camilla lijkt voorlopig de grote verliezer in de zaak te worden. Vanwege minachting van het hof kreeg ze een miljoenenboete en zou ze zelfs achter de tralies kunnen verdwijnen.

Al jarenlang is de Italiaanse prinses Camilla, de echtgenote van prins Carlo van Bourbon-Sicilië, in een gevecht verwikkeld rond de nalatenschap van haar steenrijke vader. En nog voordat de strijd gestreden is, lijkt Camilla in elk geval voorlopig het onderspit te delven. Ze werd door de rechtbank schuldig bevonden aan minachting van het hof en kreeg een boete van meer dan 2 miljoen euro opgelegd. Het geld moet vóór 15 juli worden betaald. ‘Als de betaling van het volledige verschuldigde bedrag aan het einde van die dag niet heeft plaatsgevonden, wordt het bevel tot gevangenisstraf met uitstel van betaling van kracht’, staat in juridische documenten. Camilla zegt dat de boete volkomen onterecht is en ging tegen het vonnis in beroep, wat ze verloor. Ze heeft wel een gedeelte – bijna 200.000 euro – betaald én stelde voor om het resterende bedrag in 60 maandelijkse termijnen te betalen. Dat werd afgewezen. Maar Camilla is ervan overtuigd dat uiteindelijk zal blijken dat de boete onrechtmatig is en ze haar geld terugkrijgt.

DOOR PATRICIA VAN DRIEL | FOTO GETTYIMAGES

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 26 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.