Meghan heeft ook de auteurskwestie in haar rechtszaak tegen Mail on Sunday gewonnen. Eerder bepaalde de rechter dat de krant met de publicatie van een veelbesproken brief van Meghan aan haar vader haar privacy heeft geschonden.

Nu is ook bepaald dat de krant zich niet heeft gehouden aan het auteursrecht, zo meldt de Britse nieuwssite BBC.

Article continues after the ad

Gewonnen

Volgens Associated Newspapers Limited (uitgever van Mail on Sunday) schreef voormalig communicatiemedewerker van het Britse koningshuis Jason Knauf mee aan de brief. Daarom zou het hof mede-eigenaar van de brief zijn en kon het auteursrecht niet worden geschonden. De advocaten van Knauf hebben deze beweringen ontkend en daarmee heeft de hertogin van Sussex haar zaak tegen de krant volledig gewonnen.

Vader Thomas Markle

Mail on Sunday publiceerde in 2018 een groot deel van de veelbesproken brief van Meghan aan haar van haar vervreemde vader Thomas Markle. Deze brief schreef de hertogin na haar huwelijk met prins Harry in mei 2018. Daarin schreef ze onder meer dat hij haar hart in een miljoen stukjes had gebroken.

Zwangerschapsverlof

Dit is goed nieuws voor de momenteel hoogzwangere Meghan. Ze gaat eind mei met zwangerschapsverlof. Dat vertellen ingewijden aan de New York Post. De hertogin van Sussex zal dan stoppen met onder meer haar werkzaamheden bij de stichting Archewell, die ze heeft opgericht met Harry. Volgens de bronnen is het aannemelijk dat Meghan nog wel een oogje in het zeil houdt bij Archewell, omdat ze 'een workaholic is'.

Tweede kindje

Meghan moet komende zomer bevallen van een dochter. Het is het tweede kind van haar en de prins. In mei 2019 kreeg het echtpaar al zoontje Archie.

Bron: ANP  | Beeld: ANP

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.