Het is het nieuws van de dag: de 'Megxit' van prins Harry en Meghan Markle. De hertogin is nu voor het eerst weer in het openbaar gespot sinds deze aankondiging en lijkt gelukkiger dan ooit. 

Meghan werd namelijk op de gevoelige plaat vastgelegd terwijl ze in een watervliegtuig stapte. Dit nadat ze haar villa op Vancouver Island in Canada had verlaten. Markle bracht een verrassingsbezoekje aan het vrouwenopvangcentrum, maar wat vooral opvalt is haar glimlach van oor tot oor op alle foto's. Het zal een hele last zijn die van haar schouders is gevallen, nu ook queen Elizabeth het koppel steunt in hun besluit.

Article continues after the ad

Canada

Ook prins Harry zal zich deze week aansluiten bij zijn vrouw. Hij was deze week wel ter plekke bij het crisisberaad, terwijl Meghan zelf de grote afwezige was. Dit vanwege privacyredenen: zo was zeker dat de royal family niet werd afgeluisterd tijdens deze zeer vertrouwelijke gesprekken. 'Dit was een zeer vertrouwelijke familiebespreking, geen conference call. Niemand wist zeker wie er nog meer had kunnen meeluisteren', meldt een bron.

Transitieperiode

De hertog en hertogin van Sussex maakten vorige week woensdag bekend hun rol in het Britse koningshuis te willen herzien. In een schriftelijke verklaring lieten ze weten onder meer financieel onafhankelijk te willen worden en deels in Noord-Amerika te willen wonen. Koningin Elizabeth zegt nu dat prins Harry en Markle duidelijk hebben gemaakt dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van publieke gelden. Met het echtpaar is afgesproken dat er een transitieperiode volgt, waarin ze hun tijd in zowel Canada en het Verenigd Koninkrijk doorbrengen.

Werk aan de winkel

'Dit zijn complexe zaken die mijn gezin moet oplossen en er is nog wat werk aan de winkel', aldus de koningin. Er wordt naar gestreefd om 'binnen enkele dagen' een definitieve beslissing te nemen over de toekomst van de prins en zijn echtgenote.

Bron: Telegraaf, Libelle | Beeld: Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.