Een spannende dag voor de hertogin van Sussex. Vandaag zal Meghan namelijk voor het eerst zonder prins Harry naar een aantal koninklijke verplichtingen gaan. Toch is ze niet helemaal op zichzelf aangewezen, want koningin Elizabeth zal haar vergezellen. 

De twee openen de Mersey Gateway Bridge, wat bij de grens met Wales ligt. Hiervoor moesten ze dus al vroeg gezamenlijk op weg in de koninklijke trein. En dat is uitzonderlijk. Niet iedereen 'mag' zomaar aan boord van deze 'Royal Train': prins Harry, prins William en Kate hebben bijvoorbeeld nog nooit een ritje gemaakt. De trein wordt dan ook vooral voor officiële gelegenheden gebruikt door de koningin en prins Charles. 

Chester

Hierna zullen Elizabeth en Meghan naar vestingstad Chester gaan. Hier zullen ze het culturele centrum Storyhouse openen. Daarna is er een lunch. Hoewel het hele gebeuren veel publiek trekt om de kersverse hertogin te kunnen zien, is er ook wat protest. De brug is namelijk een tolbrug. Een van de activisten vertelt aan Daily Express: 'Het is bizar dat de koningin, die in september nog een tolvrije brug over de Forth opende, is overtuigd een tolbrug te openen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Mischa Schoemaker (ANP)