Prins Harry en zijn Meghan gaan aan de slag als Hollywoodproducers. Meghan is in de wolken met haar nieuwe glamourleven. Maar zal Harry, die wars is van de spotlights, zich wel thuis voelen in die wereld?

Onlangs tekenden prins Harry en echtgenote Meghan een meer-jarencontract met Netflix. Voor deze streamingdienst gaan ze documentaires, docuseries, films en kinderprogramma’s maken.

Article continues after the ad

‘Onze focus ligt op het maken van materiaal dat informerend is, maar ook hoop geeft,’ zeggen ze in een verklaring. ‘Als jonge ouders vinden wij het verder belangrijk om programma’s te maken die geschikt zijn voor families.’

Glitter en glamour

De wereld van televisie en film is voor Meghan bekend terrein. Als klein meisje werd ze door vader Thomas, die het licht verzorgde bij series als Married with Children en General Hospital, vaak meegenomen naar de set.

Op jonge leeftijd besloot ze al om actrice te worden. En ze troonde Harry al snel mee in de wereld van de glitter en glamour; op hun bruiloft op 19 mei 2018 waren tal van beroemdheden als George en Amal Clooney, Oprah Winfrey, Idris Elba, James Corden en Victoria en David Beckham aanwezig.

Kritiek

Begin januari van dit jaar kondigde het stel aan niet langer ‘senior royals’ te willen zijn en hun eigen boterham te willen gaan verdienen. Ze verhuisden met zoontje Archie naar Canada en toen naar Californië, waar ze onlangs in de plaats Santa Barbara een eigen villa betrokken.

Veel Britten vonden het ondankbaar dat ze de koninklijke familie ‘verlieten’ en er werd geroepen dat ze de 2,7 miljoen euro renovatiekosten van Frogmore Cottage – waar ze na hun huwelijk gingen wonen – moesten terugbetalen. Volgens Britse media hebben ze dat inmiddels gedaan. Maar de kritiek op het koppel is niet verstomd.

Sportevenement

Vlak nadat ze de deal met Netflix sloten, werd bekend dat een benefietavond ten bate van de Invictus Games – het door Harry geïnitieerde internationale sportevenement voor psychisch of lichamelijk gewond geraakte militairen en veteranen – gepland voor juni volgend jaar, niet doorgaat. Dit evenement zou worden gestreamd door Amazon, en dat zou clashen met hun contract met Netflix.

Een woordvoerder van de Invictus Games vertelde echter dat de coronacrisis de reden is van de annulering. Harry en Meghan zullen onder een vergrootglas blijven liggen, maar als er een droom voor hen is uitgekomen, zullen ze dat het hoofd kunnen bieden. De vraag is alleen of Harry, die aan het Britse hof een totaal ander bestaan heeft geleid, zich in Hollywood net zo thuis zal voelen als zijn echtgenote.

Door: Patricia van Driel | Foto: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.