Meghan, de vrouw van de Britse prins Harry, is verdrietig over aantijgingen in de Times dat zij gedurende haar tijd in Engeland werknemers van het paleis heeft gepest. Dat heeft een woordvoerder laten weten aan die krant en aan Harper's Bazaar, dat de verklaring dinsdagavond publiceerde.

'De hertogin is verdrietig over deze nieuwe aanval, vooral omdat zij zelf het doelwit van pestgedrag is geweest en ze zich erop toelegt om mensen te steunen die pijn en trauma hebben meegemaakt', zo luidt het statement volgens Harper's Bazaar. 'Ze is vastbesloten om haar werk voort te zetten om over de hele wereld meer medeleven te creëren en zal ernaar blijven streven om een voorbeeld te zijn voor wat goed is en wat iets goeds doen betekent.'

Article continues after the ad

Zuur maken

The Times publiceerde dinsdagavond een artikel waarin oud-paleismedewerkers verklaren dat het toenmalige communicatiehoofd van Meghan en Harry een klacht heeft ingediend bij de secretaris van prins William, waarin stond dat Meghan twee persoonlijke assistenten de deur uit had gewerkt en het leven van een derde medewerker zuur maakte. Bronnen van de krant melden in het stuk dat de hertogin meerdere keren mensen aan het huilen heeft gemaakt, en dat een een van de medewerkers heeft verklaard dat ze op haar benen stond te trillen toen ze in discussie moest met Meghan.

Smaadcampagne

Volgens Harper's Bazaar heeft het team van Meghan en Harry een langere verklaring naar The Times gestuurd, waarin ze het artikel onder meer 'een berekenende smaadcampagne' noemen en spreken van misleidende en schadelijke informatie in het stuk. Ze zouden daarin ook stellen dat het geen toeval is dat het artikel met jarenoude aantijgingen aan het adres van Meghan deze week is uitgekomen, 'net voordat zij en de hertog open en eerlijk zullen spreken over hun ervaringen in de afgelopen jaren.' Daarmee doelen ze op het interview dat de twee hebben gegeven aan Oprah Winfrey, dat aankomend weekend wordt uitgezonden.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.