Nog voordat de echte rechtszaak tegen de Britse tabloids überhaupt van start gaat, heeft de hertogin van Sussex al een nederlaag moeten incasseren. Vrijdag bepaalde de rechter dat Meghan drie aspecten van haar aanklacht moet laten vallen omdat deze niet gegrond zouden zijn. Dat meldt Sky News.

De hele zaak draait om de publicatie van vijf artikelen over een brief van Meghan aan haar vader Thomas Markle in 2019. De tabloids Daily Mail en de Mail on Sunday werden aangeklaagd omdat zij volgens de hertogin van Sussex haar schrijven tegen de regels in en buiten haar weten om publiceerden. Ook zouden delen van de brief volgens Meghan expres bewerkt zijn.

Article continues after the ad

Oneerlijk

De beklaagde - Associated Newspapers, eigenaar van de tabloids - vroeg de rechter vorige week of sommige delen van de aanklacht van Meghan in de echte zaak achterwege mochten blijven. Zo stelde de beklaagde onder andere dat Meghans beweringen dat de krant 'oneerlijk' zou hebben gehandeld en 'ongepast gedrag vertoonden' onjuist zijn.

Niet over de kern

Volgens rechter Mark Warby gingen delen van Meghans claim niet over de kern van de zaak, die draait namelijk volgens hem puur om de publicatie van de vijf artikelen op basis van de brief die Meghan aan haar vader stuurde in augustus 2018. De rechter oordeelde wel dat de gedropte aspecten van Meghans zaak in een later stadium wel kunnen worden behandeld als deze wettelijk gegrond blijken.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.