Meghan Markle, die aanstaande zaterdag met prins Harry in het huwelijksbootje stapt, heeft vandaag officieel verklaard dat haar vader niet aanwezig zal zijn op haar grote dag.

Dat deed Meghan via het Twitter-account van Kensington Palace. Ze zegt dat ze het jammer vindt dat haar vader, Thomas Markle, niet aanwezig kan zijn bij haar huwelijk. 'Ik heb altijd veel om mijn vader gegeven en ik hoop dat hij de ruimte krijgt die hij nodig heeft voor zijn gezondheid', aldus Meghan.

Ze bedankt iedereen voor de lieve berichten en zegt tot slot dat zij en Harry er erg naar uitkijken om hun speciale dag met iedereen te delen.

Operatie

De vader van de bruid liet de Amerikaanse site TMZ al weten dat hij woensdag onder het mes moest vanwege hartproblemen. Daardoor is hij niet in staat om naar het Verenigd Koninkrijk af te reizen. 'Ze (de artsen) moeten opereren om een blokkade te verhelpen, schade te herstellen en een stent te plaatsen', liet Thomas weten aan TMZ

Article continues after the ad

Vorige week kreeg Meghans vader een hartaanval en maandag had hij opnieuw last van zijn borst. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat de hartaanval schade heeft aangericht waardoor hij geopereerd moest worden.

Definitief

Het was de afgelopen tijd niet duidelijk of Thomas Markle zijn dochter naar het altaar kon begeleiden. Na zijn hartaanval van vorige week besloot hij het ziekenhuis te verlaten zodat hij het huwelijk van Harry en Meghan kon bijwonen. Al enige tijd wordt Thomas afgeschilderd als een slons in de sensatiepers. Volgens TMZ baalde hij daarvan en probeerde zijn imago op te krikken door een deal te sluiten met een paparazzifotograaf voor geld. Afgelopen maandag kwam dit nieuws naar buiten waarna Thomas besloot 'de koninklijke familie en zijn dochter niet in verlegenheid wil brengen' en dus niet te komen naar de bruiloft. 

Kort daarna werd bekend dat Meghans vader de bruiloft tóch niet wilde missen en van plan was om af te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Nu blijkt dat hij het huwelijk van Harry en Meghan wegens zijn gezondheid definitief niet gaat redden.

Beeld: Getty, Twitter