Meghan Markle heeft het Britse gerechtshof verzocht om The Mail on Sunday te dwingen een geplande publicatie te schrappen. Daarin zou de Britse krant de namen van vijf vriendinnen van de vrouw van de Britse prins Harry bekend willen maken.

De vijf vrouwen deelden in februari 2019 anoniem hun verhaal met het Amerikaanse tijdschrift People. Daarin weerlegden ze geruchten die de ronde deden over Markles rol in het Britse koningshuis, haar band met haar vader en andere roddels die werden verspreid over hun destijds zwangere vriendin.

Dreigement

The Mail on Sunday, waartegen Markle en prins Harry al eerder een zaak startten wegens de publicatie van een brief die Markle aan haar vader zou hebben geschreven, zou volgens de voormalige actrice dreigen de namen van haar vijf vriendinnen te publiceren.

Jonge moeders

'Geen van deze vrouwen kiest ervoor in de publiciteit te treden,' zegt Markle in een verklaring die is gedeeld door diverse Britse media. 'Het zijn jonge moeders die recht hebben op privacy.'

Article continues after the ad

'Dat The Mail on Sunday deze namen bekend wil maken, puur uit commercieel belang, is verdorven en bovendien schadelijk voor het mentale welzijn van deze vrouwen,' vervolgt Markle. 'De krant speelt een mediaspelletje waarvan zij het slachtoffer zijn.'

Geen intentie

The Mail on Sunday heeft inmiddels een reactie gegeven. De krant meent niet de intentie te hebben om namen te publiceren, maar begrijpt niet waarom ze geheim moeten worden gehouden. Markle zou de gedeelde verhalen van haar vrienden willen gebruiken als bewijs in de zaak die ze eerder startte tegen de tabloidkrant.

Het advocatenteam van de krant heeft daarom aan de raadgevers van Markle gevraagd in hoeverre het nog belangrijk is dat hun namen verborgen blijven, omdat 'hun verhalen een grote rol spelen in deze zaak'.

In de zaak tegen de tabloidkrant wees de rechter eerder meerdere claims die Markle indiende af. De Britse krant had een persoonlijke brief van haar gepubliceerd, maar het Britse gerechtshof stelde dat de argumenten van Markle niet afdoende waren om haar in het gelijk te stellen.

Definitieve uitspraak

Een definitieve uitspraak in deze zaak volgt nog, omdat het besluit van de rechter herzien kan worden als Markle haar aantijgingen aanpast.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.