Meghan Markle, die op 19 mei trouwt met de Britse prins Harry, zal geen bruidsmeisje hebben tijdens de huwelijksceremonie. Dat bevestigt een woordvoerder van Kensington Palace vrijdag aan People. 'Meghan heeft een hechte vriendinnengroep en ze kan hieruit niet kiezen', luidt zijn verklaring.

Hij zegt dat al haar vriendinnen al dagen voor het huwelijk bij Markle zullen zijn om haar te helpen met de voorbereidingen. 'Ze is erg blij met deze hulp.' Kensington Palace gaf vrijdag daarnaast nog meer details vrij over het huwelijk. Zo zullen de twee zussen en de broer van prinses Diana, de overleden moeder van prins Harry, bij de bruiloft aanwezig zijn.

Schoonfamilie

Ook de ouders van Meghan Markle reizen naar Londen om het huwelijk bij te wonen. Beiden spelen een belangrijke rol bij de ceremonie, zo liet het paleis weten. Tijdens de autorit naar Windsor Castle, waar het koppel trouwt, wordt de Suits-actrice vergezeld door haar moeder. Haar vader zal Markle naar het altaar begeleiden.

Markle's ouders zullen al een week voor het huwelijk naar Londen vliegen om kennis te maken met hun aanstaande schoonfamilie. Volgens de woordvoerder van Kensington Palace wordt het zelfs de eerste keer dat Markle’s vader prins Harry ontmoet.

Article continues after the ad

Na het huwelijksfeest zal het pasgetrouwde stel op huwelijksreis gaan, maar dit zal niet direct na de festiviteiten zijn, meldt de paleiswoordvoerder. Meghan Markle en prins Harry maken namelijk een week na hun huwelijk hun eerste officiële opwachting als getrouwd stel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Door: NU.nl | Beeld: Andy Rain (ANP)