Meghan Markle koninklijke tradities

Het is niet de eerste keer dat Meghan Markle wil breken met koninklijke tradities. The Duchess of Sussex neemt een vrouwelijke bevallingsteam in dienst en dat is in strijd met het Britse protocol voor koninklijke bevallingen.

"Meghan zei dat ze geen 'mannen in pak' wilde. Ze was vastberaden dat ze haar eigen mensen wilde. Het heeft een paar van ons een beetje in de war gebracht", zegt een bron tegen The Mail on Sunday. De vrouw van prins Harry heeft daarom een eigen bevallingsteam aangesteld onder leiding van een vrouwelijke arts.

Mannelijke dokters

De mannelijke Royal Household-gynaecologen Alan Farthing en Guy Thorpe-Beeston zijn daarmee als haar belangrijkste artsen afgekeurd. De twee zijn gespecialiseerd in risicobevallingen en hebben eerder de drie geboortes van de kinderen van prins William en zijn vrouw Kate Middleton bijgewoond.

Een andere bron vindt Meghan's keuze dan ook verrassend en zegt: "Deze mensen [de dokters van de koningin] zijn de beste van het beste en als het erop aankomt, zou hun rol eigenlijk heel beperkt zijn in de geboorte zelf, ervan uitgaande dat alles volgens plan verloopt."

Article continues after the ad

Volgens het koninklijk protocol kan Meghan niet helemaal de artsen van de koningin uitsluiten. Ze zullen dan ook aanwezig zijn bij de bevalling, maar grijpen alleen in als er iets mis dreigt te gaan.

Onnodige uitgaven

De Britten beschouwen de beslissing van Meghan als extra onnodige uitgaven, want de dokters van koningin Elizabeth werken vrijwillig. Het team dat Meghan aanstelt, zal misschien wel meer dan tienduizend pond kosten.

"Dit is bovenal haar geboorte, haar baby en ze moet doen wat goed voor haar voelt. Hoe kan iemand haar daarvoor beoordelen?", zegt een insider, die dicht bij Meghan staat en vindt dat ze vrij in haar keuze zou moeten zijn.

Rebels

Het is niet de eerste keer dat Meghan de koninklijke regels aan haar laars lapt. Zo kondigde ze aan dat ze niet de traditie zou volgen om met haar pasgeboren baby te poseren op de trappen van het ziekenhuis, zoals prinses Diana en hertogin Kate haar voorgingen.

Daarnaast wil ze niet bevallen in het peperdure St. Mary’s Hospital, waar meerdere Britse Royals werden geboren, zoals prins Harry en de drie kinderen van prins William en Kate. Vermoedelijk kiezen Meghan en prins Harry voor een ziekenhuis dichter bij hun nieuwe woning.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: The Mail on Sunday | Beeld: ANP