Koningin Máxima heeft maandag weer de telefoon opgepakt om mensen in het land een hart onder de riem te steken. Ze had ze via FaceTime gesprekken met enkele bewoners en medewerkers van een woonzorglocatie in Lutjebroek en belde ze met kredietverstrekker Qredits.

Máxima wilde graag weten hoe het gaat met bewoners en medewerkers sinds het sluiten van de woonzorglocatie voor bezoekers. Het gesprek ging over de impact die dit heeft op bewoners, familie en medewerkers. Ook sprak de koningin met de bewoners over de manier waarop zij nu contact hebben met hun naasten. 'Ik heb nu regelmatig contact met mijn familie via de tablet en dat is fantastisch. Ik wist niet dat het bestond, maar ik zou het niet meer willen missen', vertelde een van de bewoners aan Máxima. De koningin sprak verder haar bewondering uit voor alle zorgprofessionals in de verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland.

Article continues after the ad

Impact

Ook Qredits-oprichter Elwin Groenevelt werd verrast met een koninklijk telefoontje. Als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap sprak Máxima met hem over de impact van de coronacrisis op de ondernemers die via het bedrijf een lening voor hun bedrijf hebben gekregen.

Bezoeken

De afgelopen dagen lieten zowel koning Willem-Alexander als koningin Máxima meermaals van zich horen via de telefoon of een beeldverbinding. Ook brachten ze meerdere bezoeken in het kader van de coronacrisis.

Bron & beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.