Dat een blokfluit niet duur hoeft te zijn en toch goed klinkt, weet nu ook koningin Máxima. Christiaan toonde het haar in Paleis Huis ten Bosch, zo is zaterdag te zien in het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show van NPO Zapp. Het hof deelde vrijdag al een fragment.

Al enkele seizoenen ontvangt Máxima muzikale kinderen op het paleis die komen praten over het instrument dat ze bespelen. Christiaan nam zijn blokfluiten mee naar de koningin. 'Ik voelde me heel erg vereerd, want zoiets doe je niet elke dag, voor de koningin spelen. Ik was wel opgelucht dat alles goed was gegaan', zegt hij.

Article continues after the ad

Goedkoop

Als Christiaan een plastic gifgroene blokfluit laat zien, vraagt Máxima hoe veel zo'n exemplaar kost. 'Vier of vijf euro', antwoordt Christiaan vervolgens. 'En die speelt nog steeds goed?', wil Máxima weten waarop Christiaan een melodietje speelt. 'Nou, dat is best oké voor die prijs!', aldus de koningin.

Lang Leve de Muziek Show

Zaterdag is op NPO Zapp weer een aflevering te zien van de Lang Leve de Muziek Show. In het programma gaan schoolklassen de strijd aan om de muzikaalste klas van het land te worden. Máxima is erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs. In die rol zet ze zich ook in voor de stichting Meer Muziek in de Klas.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.