Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandag in Athene een bezoek gebracht aan de Akropolis. Het paar maakte samen met archeologe Elena Kontouri een wandeling langs de ruïnes.

Het koningspaar nam na de uitleg van Kontouri uitgebreid de tijd om te poseren voor de pers. Echter stonden Máxima en Willem-Alexander in de grote schaduw van het Parthenon, waarop de fotografen het paar meerdere keren moesten vragen 'een paar stapjes naar voren te doen'. De koning vroeg zich daarop lachend af of de fotografen geen telelens bij zich hadden.

Geen hoge hakken

De wandeling langs de ruïnes moest met grote precisie gebeuren. De stenen bij de bezienswaardigheid waren spekglad, waardoor het paar voorzichtig van de ene naar de andere plek moest lopen. Koningin Máxima had dan ook voor het eerst tijdens dit staatsbezoek haar hoge hakken ingeruild voor platte schoenen.

De Akropolis

De Akropolis is een oude citadel gelegen op een rotspunt boven de stad Athene. Het bekendste klassieke gebouw is het Parthenon, een van de vier punten waar het koningspaar tijdens de wandeling stilstond. Ook stond het paar stil bij het Odeon van Herodes Atticus, een theatergebouw aan de voet van de Akropolis waar nog regelmatig optredens plaatsvinden, het antieke bouwwerk de Tempel van Nikè en de Propylaea, de monumentale ingang van de Akropolis van Athene.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.