Een groep mannen jaagt op foto’s van beroemde damesvoeten. De plaatjes zijn een object van seksuele belangstelling. Geen enkele bekende vrouw is nog veilig. En koningin Máxima blijkt bijzonder geliefd...

Koningin Máxima staat altijd volop in de belangstelling. Overal waar zij verschijnt, staan Oranjefans in de rij, hopend op een glimlach of handdruk. Toch zal zelfs onze vorstin verbaasd zijn wanneer ze hoort over haar nieuwste fangroep. In een uithoek van het internet komen namelijk honderden mannen bijeen om Máxima’s voeten te vereren. Leden van een speciale webpagina delen foto’s met elkaar waarop de majesteit blootsvoets of met open schoenen te zien is. De beelden zorgen voor warme gevoelens en lovende commentaren. Zo schrijft iemand onder de schuilnaam Tenenlikker: ‘Dit zijn pas écht koninklijke voetjes. Gewoon schitterend. Deze moeten verwend worden.’ Een andere meneer adoreert plaatjes van ongelakte nagels. De bewonderaars zijn echter niet geheel kritiekloos. Sommigen vinden Máxima’s schoenmaat 42 wat aan de forse kant.

Article continues after the ad

WikiFeet

Onze koningin is niet de enige dame die zo’n pagina heeft. Wel is zij een van de absolute favorieten. De site waarop dit allemaal te vinden is, heet WikiFeet. Dit is een platform voor voetfetisjisten, mannen die seksueel opgewonden raken van voeten, in dit geval die van beroemdheden. Aanraken vinden zij niet nodig; een groot deel van hun plezier schuilt in kijken. De heren verzamelen afbeeldingen van hun favoriete sterren - een enkele waaghals gaat zelf op pad om een foto te maken. De beelden worden met fetisjisten wereldwijd gedeeld in een enorme databank. Regelmatig ontstaan daar discussies over de ideale teenlengte of de schoonheid van hoge voetbogen. Vrouwen worden beoordeeld op een schaal van nul (‘lelijk’) tot vijf sterren (‘prachtig’). Onze koningin kreeg de hoogste beoordeling, haar schoonmoeder prinses Beatrix scoort slechts drie sterren.

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.