Volgens officiële documenten waarin Story inzage had, wonen prins Maurits en prinses Marilène niet langer onder één dak. Wat gaat er schuil achter die bijzondere omstandigheid?

In tegenstelling tot zijn broer Bernhard, verschijnt prins Maurits (52) nauwelijks in de publiciteit. Samen met zijn 50-jarige vrouw Marilène – die officieel Marie-Hélène heet – leidt hij een teruggetrokken bestaan in Amsterdam-Zuid, met hun kinderen Anna (19), Lucas (18) en Felicia (15). Voor zover bekend zijn Maurits en Marilène nog altijd gelukkig samen. Dat neemt niet weg dat de twee officieel niet onder één dak wonen!

Article continues after the ad

Niet vrolijk

Volgens openbaar toegankelijke gegevens van het Kadaster woont Maurits gescheiden van zijn vrouw in hun vorige echtelijke woning in Amsterdam, die in juni 2019 voor 1,8 miljoen euro werd gekocht door een 44-jarige vrouw, die nabij New York in de Verenigde Staten woont. Terwijl Maurits ‘zijn’ woning kennelijk huurt, resideert Marilène volgens gegevens van het Kadaster nog altijd in de echtelijke woning in Amsterdam-Zuid, op bijna anderhalve kilometer afstand van het verblijf van haar echtgenoot. Om die reden gingen er in de hoofdstad praatjes rond dat Maurits en Marilène uit elkaar zouden zijn. ‘Waarom ga je anders officieel apart van elkaar wonen? Dat is totaal onlogisch,’ meent een bron uit het Amsterdamse societymilieu. De soep lijkt in het geval van Maurits en Marilène echter niet zo heet te moeten worden gegeten als opgediend: Story-fotograaf Edwin Smulders zag Maurits en Marilène afgelopen week nog in het centrum van onze hoofdstad fietsen, al keken de twee daarbij niet bepaald vrolijk. Omdat Maurits en zijn echtgenote geen leden van het Koninklijk Huis meer zijn, vallen ze niet onder de Mediacode, die het publiceren van privéfoto’s van de Oranjes zou moeten tegengaan. Beiden hechten bijzonder veel waarde aan hun privacy en geven nooit commentaar op persoonlijke aangelegenheden. Story respecteert dat, maar de vraag waarom ze officieel niet meer op één adres woonachtig zijn, blijft dus vooralsnog onbeantwoord. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.