Het levensechte sprookje van prinses Mary krijgt een magische twist.

Een 28-jarige Mary Donaldson, destijds single en werkzaam bij een reclamebureau, besloot tijdens een bezoekje aan de vlooienmarkt in Tasmanië haar toekomst te laten voorspellen door een kaartlezer. De waarzegger vertelde haar dat ze binnenkort zou stoppen met de nieuwe baan die zij net had. 'Ze zou een man gaan ontmoeten en naar Europa verhuizen. Ze zou beroemd worden'. 

Spiritualiteit

'Ik liep weg en dacht: 'nou dat was leuk', maar meer ook niet', aldus prinses Mary in de nieuwe autobiografie Under the Bar, over haar echtgenoot, kroonprins Frederik van Denemarken. 'Ik heb wel altijd interesse gehad in spiritualiteit, in mysterie en het lot.'

2000

Het was het jaar 2000 en niet veel later zou zij tijdens de Olympische Spelen in Sydney 'Fred' tegen het lijf lopen in een bar. 'De eerste keer dat wij elkaar zagen, gaven we elkaar een hand', vertelt de Australische over de ontmoeting. 'Ik wist niet dat hij de prins van Denemarken was. Na een half uur kwam er pas iemand naar mij toen en zij: 'Weet je wel wie deze mensen zijn?'

Lange afstandsrelatie

Daarna volgde een lange afstandsrelatie tussen Denemarken en Australië en een jaar later verhuisde Mary naar Kopenhagen. In 2003 verloofden Frederik van Denemarken en Mary Donaldson zich en in 2004 trouwde zij uiteindelijk met de Deens kroonprins. 

Bron: Nouveau.nl | Beeld: Jerry Lampen (ANP)

Met Meghan Markle als toekomstig lid van de Britse koningshuis hebben de Britten eindelijk weer iemand die qua allure in de buurt komt van prinses Diana. Dat Meghan nu al ontzettend populair is blijkt. Ze krijgt namelijk zoveel fanmail dat het Britse hof nu personeel zoekt om alles op orde te krijgen.

Daily Mail meldt dat Kensington Palace op zoek is naar iemand die administratieve ondersteuning kan bieden zodat het kantoor efficiënt kan blijven werken. Als je denkt dat Meghan nu al veel brieven en mails krijgt heb je het mis. Waarschijnlijk worden de royals rondom de bruiloft van Harry en Meghan overspoeld met berichten. Door extra personeel in te zetten hopen de royals om het onder controle te houden.

Het is ongetwijfeld een slimme zet. De kans is groot dat Meghan het koningshuis weer flair gaat geven.

Beeld: ANP

Koningin Máxima hoopt dat veel scholen zich inschrijven voor het tv-programma Lang leve de muziek show. Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, medeorganisator van de tv-show. AVROTROS maakte donderdag bekend dat er in het najaar nieuwe afleveringen van komen.

'Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol', aldus Máxima. 'Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.'

In de spelshow strijden schoolklassen met elkaar door middel van muzikale spellen en een kennisquiz. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

Klassen die mee willen doen aan het programma kunnen zich tot 12 maart inschrijven op de website van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)