Ze zijn op carrièregebied geduchte concurrenten, maar Marius, de zoon van de Noorse prinses Mette-Marit, en zijn stiefbroer Emanuel zijn twee handen op één buik. Triest genoeg scheidden Marius’ vader en Emanuels moeder, waardoor de gezinsband verloren ging...

Voordat Mette-Marit de Noorse kroonprins Haakon aan de haak sloeg, was ze alleenstaande moeder van zoontje Marius. Nadat Morten, de vader van Marius, werd veroordeeld voor geweldpleging en drugsbezit, moest ze de kost verdienen als aardbeienplukster en serveerster.

Article continues after the ad

Schoonouders

Haar schoonouders, koningspaar Harald en Sonja, hadden moeite met Mette-Marits verleden. Uiteindelijk omarmden ze niet alleen Mette-Marit, maar ook Marius. Haakon heeft nooit onderscheid gemaakt tussen zijn stiefzoon en de kinderen, Ingrid-Alexandra en Sverre, die hij met Mette-Marit kreeg. Marius hóórde gewoon bij het gezin!

Anonimiteit 

Al ging het leven aan het hof Marius op latere leeftijd steeds meer tegenstaan. ‘Het enige wat ik wil, is een normaal leven, in de anonimiteit,’ aldus Marius, die een tijdje naar Amerika vertrok om de schijnwerpers te ontwijken. Wellicht dat hij zich daarom zo op zijn gemak voelde in het nieuwe gezin van zijn vader.

Wilde verleden

Morten heeft zijn wilde verleden achter zich gelaten en werkt als advertentieverkoper. Hij trouwde met Celine Maktabi, die al zoon Emanuel had. Samen kregen ze zoon Lucas. Marius verbleef graag bij zijn vader, omdat hij zich daar vrijer zou voelen dan aan het hof. Met Emanuel heeft hij een heel speciale band; ze maakten in hun gezinslevens nogal wat mee. 

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 17 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.