Hoewel Mabel sinds het overlijden van prins Friso een teruggetrokken bestaan leidt, gaf ze onlangs een openhartig interview over haar twee dochters: Luana (13) en Zaria (12). 

Na alle rampspoed die Mabel van Oranje de laatste jaren overviel, laat de weduwe van prins Friso doorgaans zo min mogelijk los over haar privéleven – zeker waar het haar tienerdochters Luana (13) en Zaria (12) betreft. Toch deed ze in het KLM-magazine Holland Herald enkele persoonlijke uitspraken over haar twee meisjes.

Iedereen gelijk

Hoewel Mabel in interviews nooit veel loslaat over hun beschermde opvoeding, deed ze dat onlangs in het magazine KLM Holland Herald wél. ‘Ik vind het belangrijk dat mijn dochters leren dat iedereen gelijk is. Het moet niet zo zijn dat, omdat ze als mijn kinderen zijn geboren, ze meer mogelijkheden in het leven krijgen geboden dan anderen,’ aldus Mabel, die onlangs bij de verkoop van een deel van haar van Friso geërfde aandelen in betaalplatform Ayden ruim veertig miljoen euro op haar rekening kon bijschrijven. Omdat Mabel naast haar zakelijke betrekkingen ook ambassadrice is van diverse goede doelen, belandde ze nog niet zo lang geleden met Zaria in Senegal. ‘Daar hadden ze net besloten te stoppen met het uithuwelijken van hun jonge dochters. Wat Zaria daarvan het meest is bijgebleven is de blijdschap van deze meisjes en hun moeders.’

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 32 ligt nu in de winkels.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders