Het Zweedse volk keek reikhalzend uit naar de bruiloft van prinses Madeleine en advocaat Jonas Bergström. De schok was groot toen het koningshuis bekendmaakte dat het huwelijk was afgeblazen. De reden: Jonas had Madeleine keihard bedrogen!

Intiem geweest

Zijn minnares deed haar relaas in het tijdschrift Se Og Hør: ‘We zijn intiem geweest. Had ik geweten dat hij een vriendin had, dan was er nooit iets gebeurd. Ik voel mee met Madeleine en vind het erg dat haar aanstaande ontrouw is.’ Madeleine was verdrietig, boos en voelde zich publiekelijk voor schut gezet. Ze vertrok naar New York om haar liefdesverdriet in een andere omgeving te kunnen verwerken. Jonas leek enorme spijt te hebben van zijn overspel en probeerde wanhopig contact te krijgen met zijn ex. Maar Madeleine beantwoordde zijn telefoontjes niet en hij staakte uiteindelijk zijn verzoeningspogingen.

Mes in haar rug

Maar Madeleine kreeg nog een mes in haar rug van ex Jonas: hij zocht troost in de armen van háár hartsvriendin Stephanie af Klercker. Pikant: Stephanie had net haar relatie beëindigd met Louis Blomqvist, een jeugdvriend van Jonas. Madeleine was verbijsterd en maakte onmiddellijk een eind aan de vriendschap met Stephanie, die vervolgens door de hele vriendengroep aan de kant werd gezet.

Article continues after the ad

Christopher O'Neill

Toen Jonas en Stephanie in het huwelijksbootje stapten, kwam niemand opdagen van hun oude vriendenkring. Het was de Amerikaanse bankier Christopher O’Neill die Madeleine een troostende schouder bood. Dat resulteerde in een huwelijk en de geboorte van twee kinderen. Hoewel er met grote regelmaat geruchten de ronde doen dat deze relatie op z’n zachtst gezegd stormachtig is, blijft Madeleine erin volharden dat ze ‘volmaakt gelukkig’ is. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Soren Andersson (ANP)