Het Zweedse volk keek reikhalzend uit naar de bruiloft van prinses Madeleine en advocaat Jonas Bergström. De schok was groot toen het koningshuis bekendmaakte dat het huwelijk was afgeblazen. De reden: Jonas had Madeleine keihard bedrogen!

Intiem geweest

Zijn minnares deed haar relaas in het tijdschrift Se Og Hør: ‘We zijn intiem geweest. Had ik geweten dat hij een vriendin had, dan was er nooit iets gebeurd. Ik voel mee met Madeleine en vind het erg dat haar aanstaande ontrouw is.’ Madeleine was verdrietig, boos en voelde zich publiekelijk voor schut gezet. Ze vertrok naar New York om haar liefdesverdriet in een andere omgeving te kunnen verwerken. Jonas leek enorme spijt te hebben van zijn overspel en probeerde wanhopig contact te krijgen met zijn ex. Maar Madeleine beantwoordde zijn telefoontjes niet en hij staakte uiteindelijk zijn verzoeningspogingen.

Mes in haar rug

Maar Madeleine kreeg nog een mes in haar rug van ex Jonas: hij zocht troost in de armen van háár hartsvriendin Stephanie af Klercker. Pikant: Stephanie had net haar relatie beëindigd met Louis Blomqvist, een jeugdvriend van Jonas. Madeleine was verbijsterd en maakte onmiddellijk een eind aan de vriendschap met Stephanie, die vervolgens door de hele vriendengroep aan de kant werd gezet.

Christopher O'Neill

Toen Jonas en Stephanie in het huwelijksbootje stapten, kwam niemand opdagen van hun oude vriendenkring. Het was de Amerikaanse bankier Christopher O’Neill die Madeleine een troostende schouder bood. Dat resulteerde in een huwelijk en de geboorte van twee kinderen. Hoewel er met grote regelmaat geruchten de ronde doen dat deze relatie op z’n zachtst gezegd stormachtig is, blijft Madeleine erin volharden dat ze ‘volmaakt gelukkig’ is. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Soren Andersson (ANP)

Het auto-ongeluk van prins Philip was donderdagavond lang het meest besproken onderwerp op sociale media als Twitter en ook vrijdag wordt er nog veel over gepraat. De Britse tabloids hebben er hun hele voorpagina voor ingeruimd. ‘Philip is dood te slim af bij crash’ meldde de Daily Mirror bijvoorbeeld.

Volgens de laatste berichten zou de 97-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth tijdelijk verblind zijn geweest door de laag staande zon toen hij vanaf een zijweg de A149 bij het koninklijk landgoed Sandringham opreed. Hij zag een andere auto, met daarin twee vrouwen, niet aankomen en door de klap sloeg zijn eigen Land Rover op zijn kant.

Erg geschrokken

De hertog van Edinburgh bleef ongedeerd en werd door passanten uit zijn wagen gehaald. Hij was erg geschrokken, aldus Britse media. Die kregen op sociale media de wind van voren omdat nauwelijks aandacht werd besteed aan de inzittenden van de andere auto, een KIA. Volgens de politie van Norfolk waren die licht gewond maar na een kort ziekenhuisbezoek mochten ze naar huis.

Privéterrein

Norfolk County Council praatte sinds 2015 al over vermindering van de maximumsnelheid op de druk bereden weg waar de afgelopen jaren 40 ongelukken hebben plaatsgevonden, waarvan 5 met dodelijke afloop. Vrijdag is gezegd dat er snelheidscamera’s komen en dat 80 de maximumsnelheid wordt. Die bekendmaking leidde op Twitter weer tot een stroom boze berichten. De prins werd uitgenodigd om ook op andere gevaarlijke wegen zijn auto te crashen.

Vraagtekens

Veel vraagtekens werden gezet bij het feit dat Philip op zijn hoge leeftijd nog zelf achter het stuur zit en niet alleen op de koninklijke landgoederen maar ook op de openbare weg. ‘Insiders’ meenden te weten dat de Queen hem nu het rijden zal verbieden, dan wel proberen af te raden. De koningin (92) rijdt overigens zelf ook nog, maar alleen op eigen terrein. Zij is ook de enige in het land die zonder rijbewijs mag rijden. Dat hoort bij haar koninklijke privileges.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Show, ANP | Beeld: ANP

De tweeling Jacques en Gabriella is nog maar vier jaar oud, maar heeft nu al een behoorlijke reis gemaakt. Prinses Charlene van Monaco nam haar kroost mee naar New York, om ze daar alles te laten zien.

Charlene laat haar volgers meegenieten, door verschillende foto's en filmpjes te posten van hun tripje. Zo zien we de tweeling samen voor de Empire State Building staan en bezocht het gezin ook Ground Zero.

Grace Kelly

Volgers van Charlene juichen dit tripje naar Amerika alleen maar toe. Volgens hen kunnen de kleuters zo ook kennis maken met het land waar hun wijlen grootmoeder Grace Kelly vandaan komt. En dat is alleen maar mooi!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP