Het Zweedse volk keek reikhalzend uit naar de bruiloft van prinses Madeleine en advocaat Jonas Bergström. De schok was groot toen het koningshuis bekendmaakte dat het huwelijk was afgeblazen. De reden: Jonas had Madeleine keihard bedrogen!

Intiem geweest

Zijn minnares deed haar relaas in het tijdschrift Se Og Hør: ‘We zijn intiem geweest. Had ik geweten dat hij een vriendin had, dan was er nooit iets gebeurd. Ik voel mee met Madeleine en vind het erg dat haar aanstaande ontrouw is.’ Madeleine was verdrietig, boos en voelde zich publiekelijk voor schut gezet. Ze vertrok naar New York om haar liefdesverdriet in een andere omgeving te kunnen verwerken. Jonas leek enorme spijt te hebben van zijn overspel en probeerde wanhopig contact te krijgen met zijn ex. Maar Madeleine beantwoordde zijn telefoontjes niet en hij staakte uiteindelijk zijn verzoeningspogingen.

Mes in haar rug

Maar Madeleine kreeg nog een mes in haar rug van ex Jonas: hij zocht troost in de armen van háár hartsvriendin Stephanie af Klercker. Pikant: Stephanie had net haar relatie beëindigd met Louis Blomqvist, een jeugdvriend van Jonas. Madeleine was verbijsterd en maakte onmiddellijk een eind aan de vriendschap met Stephanie, die vervolgens door de hele vriendengroep aan de kant werd gezet.

Christopher O'Neill

Toen Jonas en Stephanie in het huwelijksbootje stapten, kwam niemand opdagen van hun oude vriendenkring. Het was de Amerikaanse bankier Christopher O’Neill die Madeleine een troostende schouder bood. Dat resulteerde in een huwelijk en de geboorte van twee kinderen. Hoewel er met grote regelmaat geruchten de ronde doen dat deze relatie op z’n zachtst gezegd stormachtig is, blijft Madeleine erin volharden dat ze ‘volmaakt gelukkig’ is. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Soren Andersson (ANP)

Boven de aanstaande bruiloft van prinses Eugenie, dochter van Sarah Ferguson en prins Andrew, en Jack Brooksbank hangt een donkere wolk. Eugenie’s grootvader prins Philip zou weigeren te komen omdat hij Sarah niet kan uitstaan...

Afgelopen mei mocht Sarah wel op de huwelijksceremonie van Harry en Meghan komen, maar niet op het feest dat Charles ’s avonds organiseerde. Dochters Eugenie en Beatrice zouden de situatie erg pijnlijk voor Sarah vinden. Eugenie zou het allemaal een beetje goed proberen te maken door Sarah het leeuwendeel van de organisatie van haar eigen bruiloft toe te schuiven. Dus zal de receptie plaatsvinden in de Royal Lodge, het huis van prins Andrew waar ook Sarah al jaren woont. Sarah zal ongetwijfeld de hele dag stralen van geluk, en Eugenie met haar. Maar er hangt ook een donkere wolk boven de huwelijksdag: prins Philip, Eugenie’s grootvader, zou weigeren te komen. Hij kan de moeder van de bruid ‘niet uitstaan’. ‘Philip kán gewoonweg niet in één ruimte met Sarah zijn,’ aldus een insider. ‘En als hij iets niet wil, doet hij het niet...’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Er lijkt geen einde te komen aan de drama rondom Thomas Markle, de vader van Meghan. Nadat hij vorige week in een openhartig interview met de Mail on Sunday vertelde dat Meghan hem uit haar leven heeft verbannen, doet Thomas Markle opnieuw een boekje open over de gesprekken die hij heeft gehad met zijn dochter en haar man, prins Harry.

Zo vertelt de 74-jarige Thomas tegen de Mail on Sunday dat hij tijdens een telefoongesprek met prins Harry heeft gelogen en vervolgens de hoorn erop heeft gegooid.

Gelogen

Zo confronteerde Harry hem met het hele schandaal rondom de in scene gezette paparazzifoto’s, wat zich in de maanden voor de royal wedding van Meghan en Harry op 19 mei afspeelde. Thomas geeft nu toe gelogen te hebben tegen Harry door te zeggen dat de fotografen niet had betaald om ‘spontane’ foto’s van hem te maken. Toen er eenmaal beelden waren opgedoken waaruit bleek dat dit wel het geval was, kreeg Thomas nog een telefoontje van de prins. Dat gesprek liep niet heel gesmeerd. 

’Harry zei tegen mij dat ik nooit naar de pers moest stappen. Dat het zou eindigen in tranen. “Ze eten je levend op.” En hij had gelijk’, zegt Thomas. Hij geeft toe boos te zijn geworden op Harry’s waarschuwingen. ‘Ik zei: ”Misschien is het beter voor jullie als ik dood zou zijn. Dan kunnen jullie doen alsof jullie verdrietig zijn.” Daarna hing ik op.’ 

Geen contact

Hoewel Meghan en Harry hem op afstand houden, zegt Thomas niet boos te zijn op de twee Britse royals. ‘Ik ben niet boos op Harry. Ik ben niet boos op Meghan. Ik houd van hen. Ik wens ze het beste. Maar voor de rest; f*** it. Ik ben er klaar mee.’ Thomas zegt niets meer te maken willen hebben met het Britse koningshuis. Hij onthult geen contact meer te hebben met Meghan; hij heeft zijn dochter al maanden niet gesproken.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Mail on Sunday | Beeld: ANP