Je zou denken dat we na al die jaren alles wel weten over koningin Elizabeth en haar familie, maar niets blijkt minder waar. Zo blijken prins William en prins Harry een stiefzus en -broer te hebben.

We weten hoe Meghan Markle er vroeger uit zag, wat de favoriete sport is van Kate, maar er blijkt iets te zijn wat veel mensen niet weten. Iets wat veel groter is dan de lievelingskleur van de koninklijke familie. Namelijk: prins William en Harry hebben een stiefbroer en een stiefzus.

Eerste huwelijk

Camilla Parker Bowles heeft een dochter en zoon uit haar eerste huwelijk: Laura en Tom, een schrijver en journalist. Nadat Camilla in 2005 trouwde met prins Charles besloot ze om haar kinderen uit de spotlights te houden.

Bruidsmeisje

Het lijkt er wel op dat William en Harry een goede band hebben met de kinderen van Camilla, want Laura was zelfs een van de bruidsmeisjes van Kate toen ze met William trouwde. Dat ze op die grote dag niet alle aandacht kreeg, is niet meer dan logisch met zo’n jurk als die van Kate.


Tom


Laura

Beeld: ANP | Bron: Libelle

Koningin Máxima hoopt dat veel scholen zich inschrijven voor het tv-programma Lang leve de muziek show. Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, medeorganisator van de tv-show. AVROTROS maakte donderdag bekend dat er in het najaar nieuwe afleveringen van komen.

'Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol', aldus Máxima. 'Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.'

In de spelshow strijden schoolklassen met elkaar door middel van muzikale spellen en een kennisquiz. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

Klassen die mee willen doen aan het programma kunnen zich tot 12 maart inschrijven op de website van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde