Doet Albert van Monaco al jaren zijn uiterste best de wereld ervan te overtuigen dat hij uit liefde is getrouwd met Charlène Wittstock, zijn tante Christa doet al die moeite teniet door te verkondigen dat hij alleen maar van Charlène houdt omdat ze hem een troonopvolger schonk. Opmerkelijk, want Albert en Christa waren ooit zeer close. Dat zal nu wel anders zijn...

Warme band

Wat is er gebeurd tussen prins Albert van Monaco en zijn tante Christa Mayrhofer-Dukor? Ruim negen jaar geleden, vlak voordat Albert in het huwelijk trad met Charlène Wittstock, sprak de Oostenrijkse Christa, een nicht van Alberts moeder Grace, vol enthousiasme over de aanstaande echtverbintenis.

In het Oostenrijkse magazine NEWS vertelde ze destijds over de warme band die ze met Grace had, over de goede verstandhouding tussen haar en Albert en over het liefdevolle huwelijk van Grace en prins Rainier. Op de vraag of Charlène in de voetsporen van Grace kon treden, antwoordde ze: ‘Absoluut!

Andere voorwaarden

Ook als dit huwelijk onder andere voorwaarden gesloten wordt dan dat van Grace en Rainier, is Charlène Wittstock voor Monaco een geluk, zoals Grace een geluk was. Grace was destijds een van de beroemdste vrouwen van de wereld en gewend aan publiciteit en een mondain leven.

Article continues after the ad

Charlène’s leven is anders verlopen, maar ze heeft met Grace ambitie en volharding gemeen. Iemand die met zwemmen een medaille wint, is een taaie. Die laat zich niet zo snel door een hindernis van de weg jagen die leidt naar het doel dat ze zich gesteld heeft.’ Het was niet voor het eerst dat Christa sprak over de Monegaskische prinselijke familie, en ze vertelde ook waarom ze dat deed: ‘Ikzelf ben niet belangrijk, maar Grace heeft zoveel glans en geluk in mijn leven gebracht, dat ik haar eeuwig dank verschuldigd ben.

Onhandig

Ze was altijd ontzettend aardig voor mij, waardoor ik graag over haar vertel én vaak wat dingen rechtzet.’ En kennelijk voelde ze daar nu ook weer behoefte toe. Sprak Christa eerder over ‘andere voorwaarden’ waaronder Albert en Charlène trouwden, onlangs legde ze in het Italiaanse Oggi uit wat ze daarmee bedoelde.

‘Charlène is vreselijk onhandig. Maar ze heeft Albert een zoon geschonken, en daarom houdt hij van haar. Was die zoon niet geboren, dan was het afgelopen geweest met Monaco. Daarover heeft Albert zich grote zorgen gemaakt.’

Beeld: Brunopress


Dit artikel komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.