Simon Dorante-Day (54) heeft met Australische media de inhoud van de brief gedeeld die hij in 2012 heeft gestuurd aan zijn biologische ouders, prins Charles en Camilla. De in Brisbane wonende Engelsman is ervan overtuigd dat zij zijn natuurlijke ouders zijn, maar wil erkenning en bewijs. Een antwoord heeft hij nooit gekregen en Clarence House, het kantoor van de prins van Wales, weigert elk commentaar.

Simon Dorante-Day beweert al jaren dat hij het kind is van Charles en Camilla. Die hadden volgens hem in 1965 al een affaire, hetgeen leidde tot zijn geboorte in april 1966. Acht maanden daarna werd hij geadopteerd door Karen en David Day. Zijn natuurlijke ouders kent hij niet, maar zijn adoptief grootmoeder Winifred Day was heel stellig: hij was de weggemoffelde liefdesbaby van Charles en Camilla.

'Mijn grootmoeder, die voor de koningin had gewerkt, vertelde me ronduit dat ik de zoon van Camilla en Charles was,' vertelde hij aan 7NEWS.com. Beide grootouders werken in de koninklijke hofhouding, hetgeen ook zou verklaren waarom het hof uitkwam bij zijn adoptieouders.

Ongelooflijk

Simon Dorante-Day voert meer bewijs aan, zoals het feit dat er in het op zijn geboortewijs opgevoerde ziekenhuis in die tijd helemaal geboortes hebben plaatsgevonden en dat de toen zeventienjarige prins Charles in diezelfde periode enkele maanden naar Australië werd gestuurd om uit zicht te blijven.

Article continues after the ad

'Ik weet dat mijn verhaal ongelooflijk klinkt, maar alles wat ik zeg is controleerbaar - als je het niet gelooft, controleer het dan', zei hij. 'Ik ben gewoon een man die op zoek is naar zijn biologische ouders, en alles leidt me naar Camilla en Charles. Ik doe dit niet voor geld of voor een titel - ik wil gewoon weten wie mijn ouders zijn.'

Polowedstrijd

Volgens de officiële biografieën van Charles en Camilla ontmoetten die elkaar echter pas voor het eerst begin jaren zeventig bij een polowedstrijd bij Windsor Castle. Van een huwelijk kwam het aanvankelijk niet. Dat gebeurde uiteindelijk pas in 2015 nadat beider eerste huwelijk was mislukt, en Charles' ex-echtgenote Diana was verongelukt.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.