Toen hertogin Kate in 2011 'ja' zei tegen prins William en het leventje dat daarbij komt kijken deed ze dat in een prachtige couture jurk van modehuis Alexander McQueen. Nooit kreeg de hertogin, die zich doorgaans erg conservatief en zelfs een tikkeltje saai kleedt, zoveel complimenten. Er is bovendien goed nieuws als je de jurk óók prachtig vond. Hij hangt nu namelijk bij H&M in de schappen.

Natuurlijk gaat het hier om een replica en niet om de daadwerkelijke jurk die tonnen kostte. Kosten noch moeite werden gespaard om Kate zo goed mogelijk voor de dag te laten verschijnen. Maar de rest van de wereld kan er nu even mooi uitzien.

Kate's trouwjurk bij H&M

Online is te zien dat de prachtige jurk met kanten bovenkant 149 pond kost, wat omgerekend zo'n 170 euro is. Het is echter zo'n hit dat de jurk in kwestie online niet meer te bemachtigen is en straks waarschijnlijk voor minstens het dubbele op een dergelijke site als Marktplaats staat.

Wie weet brengt de Zweedse modeketen de jurk ook naar Nederland, zodat je toch een stukje van Kate kunt hebben. Mocht je toch een kijkje willen nemen: de jurk zie je hier

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: ANP