Meerdere familieleden van de Spaanse koningin Letizia hebben geworsteld met een depressie. Haar jongste zus Érika zag geen uitweg meer en beroofde zichzelf van het leven. Letizia, die zich daarover nog altijd schuldig voelt, vreest meer slachtoffers. Ook overheerst de angst dat ze zelf of haar twee dochters ten prooi vallen aan een depressie.

Enorme impact

Het verlies van haar jongste zus Érika Ortiz heeft nog altijd een enorme impact op koningin Letizia (48). Dusdanig, dat ze gekweld wordt door een continu gevoel van angst, verdriet en schuld. Érika maakte in 2007 op 31-jarige leeftijd een eind aan haar leven. Volgens Spaanse media had Érika, die in dienst was bij het televisiebedrijf Globomedia, zich twee dagen voor haar zelfgekozen dood ziekgemeld op haar werk. Op de ochtend van het drama had ze haar zesjarige dochtertje Carla ’s morgens naar de buurvrouw gebracht. Toen haar nieuwe liefde rond half twaalf langskwam maar er niet open werd gedaan, sloeg hij alarm. De hulpdienst trof Érika dood aan op bed in haar appartement in Madrid. Eerste hulp mocht niet meer baten.

Een worsteling

Érika, die in het verleden vaker met stress en depressies had geworsteld, was de maanden voorafgaand aan haar overlijden erg depressief. Een jaar eerder was de relatie met beeldhouwer Antonio Vigo, de vader van haar dochtertje, stukgelopen. Nadien verliep het contact tussen hen moeizaam. Volgens El Mundo zou ‘de breekbare jongere zuster van Letizia’ er moeite mee hebben gehad dat de schijnwerpers steeds vaker op haar gericht werden sinds Letizia’s huwelijk met koning Felipe. Letizia was gebroken. Na het afscheid van haar zus, waarbij ook de hele Spaanse koninklijke familie aanwezig was, liet ze overmand door verdriet weten: ‘Ik ben ontroostbaar, maar ook dankbaar voor alle steun die ik van iedereen krijg.’

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.