Lange Frans veroorzaakt met zijn nieuwe single een hoop ophef. In Lockdown koppelt hij onder andere de Oranjes aan een pedonetwerk. En daarmee riskeert hij mogelijk een gevangenisstraf. Zelf lijkt Lange Frans daarvan niet onder de indruk te zijn.

Er zal een hoop ophef ontstaan over de nieuwe single van Lange Frans. Naar aanleiding van het coronavirus schreef de rapper het nummer Lockdown. In het liedje verwijst hij naar complotdenker Janet Ossebaard, die recent de vierdelige documentaire Fall Cabal maakte over de coronacrisis. Volgens Janet zitten grote farmaceuten en miljardair Bill Gates achter de uitbraak. Het coronavirus, Covid-19, is volgens Janet niet meer dan een gewoon griepje, mogelijkerwijs veroorzaakt door de straling van mobiel internetnetwerk 5G. 

Article continues after the ad

Complottheorieën

Dat Lange Frans zich in zijn rapnummer achter de visie van Janet schaart, is niet verrassend. De rapper houdt zich al jarenlang bezig met tal van complottheorieën. In Lockdown neemt hij het ook op voor de Amerikaanse president Donald Trump, een fervent criticaster van het coronavirus. Trump werd neergezet om op te kotsen, zingt Frans. Maar was je wakker wist je toen al: hij is de verlosser.

Schofferen

Een andere opvallende zin in het nummer van Frans heeft betrekking op het Nederlandse Koninklijk Huis. Een pedonetwerk wereldwijd, vraag niet hoe. Via Hillary Clinton tot de Oranjes aan toe. Het feit dat Lange Frans de Oranjes in verband brengt met een pedo-netwerk, kan voor hem nog wel een staartje krijgen. In 2016 werd een 44-jarige man uit Kampen veroordeeld tot een celstraf van 30 dagen, waarvan 16 voorwaardelijk, omdat hij koning Willem-Alexander op Facebook een ‘dief, moordenaar en verkrachter’ had genoemd.

Duidelijk

‘Ik ga niets uitleggen over mijn teksten, dat doe ik niet,’ zegt Frans tegen Story. ‘Heb je de documentaire Fall Cabal gezien, waar de track deels op gebaseerd is? Dan wordt alles vanzelf duidelijk.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story.  Editie 18 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.