Onbedoeld is lady Louise, de 17-jarige dochter van prins Edward en gravin Sophie, in het Verenigd Koninkrijk de held van de dag geworden. Louise liet zich van een zeer verrassende kant zien in de documentaire over haar grootvader prins Philip, en de Britten zijn onverdeeld enthousiast over haar. Voor haar door schandalen getroffen familie zou Louise weleens de redding kunnen zijn, maar wíl ze dat wel?  

Niet prins Charles, prins William of prins Harry (vanuit Amerika) was de ster in de onlangs uitgezonden documentaire Prince Philip: The Royal Family Remembers. Dát was de vrij onbekende lady Louise, de dochter van prins Edward en gravin Sophie! Het televisieportret was oorspronkelijk bedoeld voor de honderdste verjaardag van de echtgenoot van koningin Elizabeth, maar prins Philip overleed afgelopen april – twee maanden voordat hij die leeftijd zou hebben bereikt. De documentaire – met interviews voor en na zijn dood – werd een prachtig eerbetoon aan de man met wie Elizabeth 74 jaar getrouwd was, en die voor zijn nageslacht vooral een bijzonder grappig en humorvol persoon blijkt te zijn geweest. 

Lady Louise

Bijna alle kinderen en kleinkinderen kwamen aan het woord, maar Louise maakte de meeste indruk. Zij vertelde over haar enorm goede band met grootvader Philip, met wie ze de liefde voor paarden en het vierspanrijden deelde. De twee deden dat dan ook erg vaak samen. Philip leerde Louise met veel plezier de fijne kneepjes van het vak en liet haar zijn paarden en rijtuig na. ‘Het is fantastisch om het rechtstreeks van hem te hebben geleerd,’ vertelde Louise. ‘Na een wedstrijd vroeg hij altijd hoe het was gegaan. Dan lichtten zijn ogen op, want hij werd zo enthousiast als hij erover sprak. Als we samen in een koetsje gingen rijden, nam hij me elke dag mee op een andere route, ik weet ook niet hoe hij dat deed. Hij vertelde me anekdotes over van alles en nog wat. Hij is oprecht een van de meest interessante mensen die ik ooit heb ontmoet.’ De loftuitingen op social media logen er niet om en varieerden van ‘De jonge lady Louise is geweldig, zo heb ik haar nooit horen praten’ en ‘Een lief meisje, zo welbespraakt’ tot ‘Ze komt over als het geheime wapen van de koninklijke familie’.

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.