Prins Harry stond voor zijn huwelijk met Meghan bekend als heuse partyprins, maar zijn achternichtje lady Gabriella Windsor kon er ook wat van. Zo werd zij met schrijver Aatish Taseer, haar inmiddels ex, in een niet zo koninklijke toestand ten paleize betrapt.

Muziek

Lady Gabriella Windsor (39) werd geboren uit het huwelijk van prins Michael van Kent (78), een volle neef van koningin Elizabeth, en de Oostenrijks/Boheemse barones Marie Christine von Reibnitz (76). Ze verdient de kost als schrijfster. Na een studie aan de Brown University in Rhode Island werkte ze voor kranten als The Sunday Telegraph en de Evening Standard, de tijdschriften Country Life en The Spectator en de Spaanse versie van Hello! Magazine. Gabriella blijkt ook zangtalent te hebben. Afgelopen zomer bracht ze haar eerste zelfgeschreven nummer uit op Spotify en iTunes om geld in te zamelen voor de Playing For Change Foundation – een muziekgerichte non-profitorganisatie. Gabriella – artiestennaam Ella Windsor – werkte in Los Angeles met producer Enzo Buono aan Out of Blue – waarna ook de liedjes Bam Bam en Put the Sea werden opgenomen. Over haar muziek – waarin zwoele bossanova-invloeden doorklinken – vertelde Gabriella aan Hello!: ‘Ik heb altijd van muziek gehouden, maar nooit gedacht dat ik mijn eigen nummers zou uitbrengen. Erg spannend!’ Al had ze haar vuurdoop voor publiek al gehad op 18 mei 2019, toen ze in het huwelijksbootje stapte met financier Thomas Kingston (41).

Article continues after the ad

Huwelijk

Op één dag na een jaar nadat achterneef Harry en Meghan in St. George’s Chapel in Windsor waren getrouwd, klonk er het jawoord van Gabriella en Thomas. Verschillende Britse royals waren van de partij, onder wie koningin Elizabeth en haar onlangs overleden man prins Philip. Harry kwam zonder Meghan, die thuis was gebleven bij hun toen pasgeboren zoontje Archie. Prins William en Kate waren verhinderd, maar Pippa en James Middleton, de zus en broer van Kate, woonden het huwelijk wel bij. De bruid werd weggegeven door haar vader. Haar moeder arriveerde met Gabriella’s broer, lord Frederick Windsor (41) – die is getrouwd met de Britse actrice Sophie Winkleman (41). David Conner, de huispriester van koningin Elizabeth, sloot het huwelijk.

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 17 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.