Onrustige jeugd 

De tweeling De Bourbon de Parma (44) bracht de eerste weken door in een couveuse in Nijmegen en groeide op in Spanje, Frankrijk en Italië. Het was een onrustige jeugd, waarin ze tot hun negende getuige waren van de groeiende spanningen in het leven van hun ouders. Na de scheiding van prinses Irene en Carlos Hugo verkasten Mararita en Jaime in 1981 naar Soestdijk, waarna zij zich vestigden in Wijk bij Duurstede. 

Article continues after the ad

Wie is wie?

Wie is wie? Jaime en Margarita (zij is een minuut ouder) hebben een oudere broer, prins Carlos, en een jongere zus, prinses Carolina. Als typisch middelste kinderen hebben ze altijd kans gezien om toch voldoende aandacht te krijgen. Jaime werkte als diplomaat in brandhaarden als Bagdad en Noord-Afghanistan, Margarita schepte met de HP/DeTijd-reeks Oranjebitter een onthullend en ontluisterend beeld van de koninklijke familie. Aandacht gegarandeerd. Nog even dit Het duo is leuk terechtgekomen. Jaime heeft twee dochters met Viktória Cservenyák en is sinds 2014 de Nederlandse ambassadeur in Vaticaanstad. Margarita sloot een ongelukkig eerste huwelijk en woont nu met haar tweede man Tjalling ten Cate en hun dochters Julia en Paola in Wassenaar, waar ze tranentrekkend dure sieraden ontwerpt. 

Jaime

Robin Utrecht (ANP)

Margarita

 

Remko de Waal (ANP)

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP