Onrustige jeugd 

De tweeling De Bourbon de Parma (44) bracht de eerste weken door in een couveuse in Nijmegen en groeide op in Spanje, Frankrijk en Italië. Het was een onrustige jeugd, waarin ze tot hun negende getuige waren van de groeiende spanningen in het leven van hun ouders. Na de scheiding van prinses Irene en Carlos Hugo verkasten Mararita en Jaime in 1981 naar Soestdijk, waarna zij zich vestigden in Wijk bij Duurstede. 

Wie is wie?

Wie is wie? Jaime en Margarita (zij is een minuut ouder) hebben een oudere broer, prins Carlos, en een jongere zus, prinses Carolina. Als typisch middelste kinderen hebben ze altijd kans gezien om toch voldoende aandacht te krijgen. Jaime werkte als diplomaat in brandhaarden als Bagdad en Noord-Afghanistan, Margarita schepte met de HP/DeTijd-reeks Oranjebitter een onthullend en ontluisterend beeld van de koninklijke familie. Aandacht gegarandeerd. Nog even dit Het duo is leuk terechtgekomen. Jaime heeft twee dochters met Viktória Cservenyák en is sinds 2014 de Nederlandse ambassadeur in Vaticaanstad. Margarita sloot een ongelukkig eerste huwelijk en woont nu met haar tweede man Tjalling ten Cate en hun dochters Julia en Paola in Wassenaar, waar ze tranentrekkend dure sieraden ontwerpt. 

Jaime

Robin Utrecht (ANP)

Margarita

 

Remko de Waal (ANP)

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

Koningin Máxima hoopt dat veel scholen zich inschrijven voor het tv-programma Lang leve de muziek show. Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, medeorganisator van de tv-show. AVROTROS maakte donderdag bekend dat er in het najaar nieuwe afleveringen van komen.

'Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol', aldus Máxima. 'Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.'

In de spelshow strijden schoolklassen met elkaar door middel van muzikale spellen en een kennisquiz. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

Klassen die mee willen doen aan het programma kunnen zich tot 12 maart inschrijven op de website van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde