Wanneer je door de liefde als buitenstaander in een koninklijke familie terechtkomt, is het van grote waarde als je bij het settelen in je nieuwe leven bijgestaan wordt. Een schoonzus zou daarvoor de aangewezen persoon zijn, maar is die wel bereid om zich over je te ontfermen?

Sarah was een kwajongensachtig type en trok de veel meer verlegen Diana mee in haar streken. Zo werden de beelden van de twee op Ascot in 1987, toen ze met hun paraplu’s Sarah’s oude schoolvriendin Lulu in haar achterste prikten, legendarisch. Maar het was niet altijd pais en vree tussen de twee. Er begon rivaliteit te ontstaan omdat Sarah sportief was en meedeed met allerhande activiteiten van de Windsors, terwijl Diana zich daar verre van hield.

Wrijving

Tegenover haar biograaf Andrew Morton liet Diana zich ontvallen dat Sarah ‘iedereen in de koninklijke familie charmeerde. Ze zorgde ervoor dat ik eruitzag als vuil’. Charles zou gezegd hebben dat hij had gewild dat Diana een beetje meer als Sarah was… Diana was later enorm in haar wiek geschoten toen Sarah in haar biografie had geschreven dat ze aan de schoenen die ze van Diana had gekregen wratten op haar voeten had overgehouden. Er kwam meer wrijving tussen de schoonzusjes toen ze beiden in de scheiding van hun prins zaten, en het gevolg was dat het contact verloren ging. Iets waar Sarah enorm mee zat nadat Diana in augustus 1997 verongelukte.

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Dit artikel komt uit Story Royal. Deze special ligt nu in de winkel of bestel 'm hier.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.