Er zijn ongetwijfeld veel vrouwen die een affaire beginnen met een royal vanwege zijn status, maar de Britse prins Harry heeft daar ook andere ervaringen mee! ‘Ieder meisje kan je vertellen dat het niet mijn prins-zijn is dat hen aantrekt. Het schrikt juist af! Als ik meisjes ontmoet, gaat het zoiets van: O god, hij is een prins!’ liet hij weten.

Lees ook: Koninklijke casanova's: prins Albert bleeft tot zijn 53e vrijgezel

Harry's avances

Toch zijn er heel wat beauty’s geweest die op Harry’s avances zijn ingegaan. De prins had romances met lingeriemodel Florence Brudenell-Bruce, een verre nicht van hem, serveersters Christiana en Jessica Donaldson, lady Natasha Howard, zusjes Astrid en Davina Harbord en tv-presentatrice Caroline Flack. Harry, die met een jaloerse blik naar het gezinsgeluk van broer William kijkt, dacht zijn zoektocht naar de ware te kunnen staken toen hij de Zuid-Afrikaanse Chelsy Davy ontmoette. Maar Chelsy maakte tot tweemaal toe een eind aan de relatie, om na zes jaar definitief met Harry te breken. ‘Het was zó enorm, zo idioot, angstaanjagend en ongemakkelijk. Ik kon er gewoon niet mee omgaan. Ik wilde een normaal meisje zijn. Het was erg moeilijk om zoiets te moeten doorstaan op die leeftijd. Gewoon vreselijk!’ bekende ze.

Knipperlichtrelatie

Twee jaar na de breuk met Chelsy leerde Harry Cressida Bonas kennen en hij viel als een blok voor haar. Maar ook dit werd een knipperlichtrelatie, tot ze drie jaar geleden definitief uit elkaar gingen. Ook Cressida wilde haar leven niet delen met een prins die in het middelpunt van de belangstelling staat. Een vriendin van haar vertelde: ‘Ze werd er gek van dat ze zoveel aandacht kreeg. Mensen die ze helemaal niet kende, hadden iets over haar te zeggen. Als Cressida op straat liep, hoorde ze onbekenden commentaar op haar leveren. Ze hadden het over haar kapsel, haar kleding, de manier waarop ze liep. Er werden ongevraagd foto’s van haar genomen. Cressida kon er gewoon niet meer tegen.’

Verloven

En toen was daar ineens actrice Meghan Markle, die Harry een jaar geleden zou hebben leren kennen in een Britse club. De relatie tussen Harry en Meghan lijkt zeer serieus. Ze bezochten elkaar het afgelopen jaar geregeld, ze gingen samen op vakantie en Harry zou volgens vrienden zelfs een aanzoek voorbereiden; hij zou zich vóór zijn verjaardag op 15 september willen verloven. Volgens insiders zou Meghan weleens de vrouw kunnen zijn die van eeuwige versierder Harry een brave huisvader maakt...

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

 

Auteur Oscar van den Boogaard beweert een buitenechtelijk kind van prins Bernhard te zijn, maar mocht het Nederlandse koningshuis een DNA-onderzoek eisen dan zou hij dat met moeite overwegen.

Waarheid

"Gedwongen worden zou me zwaar vallen, het zou mijn soevereiniteit in het gedrang brengen, maar ik vind het een overweging waard. Laster is mijn verhaal overigens niet", zegt Van den Boogaard in een interview in het Belgische tijdschrift Humo. "Met mijn waarheid breng ik noch de koninklijke familie, noch de monarchie in diskrediet. Het is een verhaal over de liefde!"

Kindsoldaat

Boogaards "verhaal over de liefde" heeft betrekking op zijn net verschenen boek Kindsoldaat. Met de historische roman wil de 53-jarige schrijver uiteenzetten hoe de verhoudingen tussen zijn moeder, prins Bernhard en Boogards 'echte' vader er precies uitzagen. De vader bij wie Boogaard opgroeide, werkte in de staf van Bernard. Boogaards moeder was in de jaren vijftig werkzaam aan het hof van Juliana.

Angst

De Nederlandse schrijver voorspelt dat een mogelijk DNA-onderzoek bij prinses Beatrix niet in goede aarde zou vallen."Ik denk dat een familie het heel onprettig vindt als zoiets gebeurt. Ze zitten daar absoluut niet op te wachten. Ik kan me ook de angst voorstellen dat ik het juridisch hard zou proberen te maken (...) Ik zou Beatrix wel willen ontmoeten, ook al heb ik haar door de hele situatie tot nu toe altijd een enge vrouw gevonden."

Beeld: Edwin Smulders | Nu.nl

Met tranen in haar ogen, maar met een glimlach op de lippen, heeft de Deense koningin Margrethe II afscheid genomen van haar overleden echtgenoot prins Henrik. De Deense koninklijke familie was dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst in de Slotskirke Christiansborg. Prins Henrik stierf vorige week dinsdag op 83-jarige leeftijd na een ernstige ziekte.

Ceremonie

De prins wilde geen staatsbegrafenis, dus waren er slechts zestig gasten uitgenodigd voor de ceremonie in Kopenhagen. Afgezien van de koninklijke familie, zijn Franse familie en medewerkers van het hof, waren er weinig officiële gasten.

Crematie

Prins Henrik wordt gecremeerd. Hij wilde niet begraven worden in de kathedraal van Roskilde, in tegenstelling tot de Deense koninklijke familie. Dit besloot hij uit onvrede over zijn achterstelling in het koningshuis, waar hij protocollair na zijn vrouw en zoon kroonprins Frederik kwam, en het niet verlenen van de titel 'koning-gemaal'. Een deel van zijn as wordt uitgestrooid over de zee, een ander deel komt in een urn in de tuin van kasteel Fredensborg. Daar had de prins de laatste uren voor zijn dood doorgebracht.

Tekst & beeld: ANP