‘Albert moet wel een beetje haast maken met het stichten van een gezin,’ zei prins Rainier van Monaco in 1998. ‘Ik snap wel dat het niet gemakkelijk voor hem is, omdat veel vrouwen aan zijn lippen hangen of zich brutaal aan hem opdringen. Maar hij moet ooit een beslissing nemen. Hij moet er op z’n minst serieuzer over na gaan denken.’ Maar zoon Albert was dat helemaal niet van plan.

Trouwen

‘Ik word niet elke ochtend wakker met de gedachte dat ik moet trouwen en voor een erfgenaam moet zorgen. Er staat volgens mij ook niet in de grondwet dat de vorst getrouwd moet zijn. Maar voor alle duidelijkheid: ik ben niet van plan mijn hele leven vrijgezel te blijven.’ Maar wél zo lang mogelijk: Albert trouwde pas in 2011, op zijn 53ste, met Charlene Wittstock.

Vrijgezellenleven

Vóór die tijd genoot hij met volle teugen van zijn vrijgezellenleven, waarin hij de ene na de andere vrouw veroverde. Onder hen beroemde beauty’s als topmodellen Claudia Schiffer, Tasha de Vasconcelos, Angie Everhart en Donna Rice en actrices Brook Shields, Tatum O’Neal en Sharon Stone. Actrice Catherine Oxenberg, die tot tweemaal toe prinses Diana vertolkte in speelfilms en beroemd werd door haar rol in de soap Dynasty, leek trouwmateriaal. Catherine’s moeder is namelijk een echte prinses: Elisabeth van Joegoslavië. Ook mooi meegenomen: haar vader was zeer goed bevriend met de Kennedy’s. 

Romances en kinderen

Maar een langdurige relatie met de toekomstige vorst van Monaco zat er niet in. Want Albert ontmoette de mooie en intrigerende Naomi Campbell, met wie hij zich en plein public én trots liet zien. Maar ook deze romance was geen lang leven beschoren. De liefdesaffaire van Albert en serveerster Tamara Rotolo duurde slechts twee weken, maar bleef niet zonder gevolgen. Op 4 maart 1992 beviel Tamara in Palm Springs van Alberts kind, dochter Jazmin. Albert erkende zijn dochter en stond moeder en kind financieel bij. Op een vlucht van Nice naar Parijs in juli 1997 ontmoette Albert de mooie Nicole Coste. Ze hadden jarenlang een relatie, en in 2002 raakte Nicole zwanger van Albert. Baby Alexandre werd in Parijs geboren en Albert erkende zijn zoon en trof een financiële regeling met Nicole. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: NIVIERE/VILLARD/SIPA

Sinds de verloving van prins Harry en zijn Meghan Markle bekend is kan men nog maar over één ding praten. Hun bruiloft. En dan in het bijzonder wie verantwoordelijk is voor de trouwjurk van Meghan Markle. Vorige week gingen de geruchten dat modehuis Erdem (favoriet van Kate) of Ralph & Russo (die de jurk voor de verlovingsfoto's maakte) de taak zouden krijgen. Niets blijkt minder waar. 

Schijnbaar koos Meghan niet voor Erdem en ook niet voor Ralph & Russo. Nee, ze heeft nu al meer gemeen met schoonzus Kate dan menig mens weet. Kate zei namelijk ja tegen William in 2011 in een ontwerp van Alexander McQueen. Het lijkt dus helemaal geen gekke keuze dat ook Meghan voor dit modehuis kiest. 

Over een paar maanden weten we het in ieder geval zeker. Nog even geduld.

Beeld: ANP | Bron: Vanity Fair

Auteur Oscar van den Boogaard beweert een buitenechtelijk kind van prins Bernhard te zijn, maar mocht het Nederlandse koningshuis een DNA-onderzoek eisen dan zou hij dat met moeite overwegen.

Waarheid

"Gedwongen worden zou me zwaar vallen, het zou mijn soevereiniteit in het gedrang brengen, maar ik vind het een overweging waard. Laster is mijn verhaal overigens niet", zegt Van den Boogaard in een interview in het Belgische tijdschrift Humo. "Met mijn waarheid breng ik noch de koninklijke familie, noch de monarchie in diskrediet. Het is een verhaal over de liefde!"

Kindsoldaat

Boogaards "verhaal over de liefde" heeft betrekking op zijn net verschenen boek Kindsoldaat. Met de historische roman wil de 53-jarige schrijver uiteenzetten hoe de verhoudingen tussen zijn moeder, prins Bernhard en Boogards 'echte' vader er precies uitzagen. De vader bij wie Boogaard opgroeide, werkte in de staf van Bernard. Boogaards moeder was in de jaren vijftig werkzaam aan het hof van Juliana.

Angst

De Nederlandse schrijver voorspelt dat een mogelijk DNA-onderzoek bij prinses Beatrix niet in goede aarde zou vallen."Ik denk dat een familie het heel onprettig vindt als zoiets gebeurt. Ze zitten daar absoluut niet op te wachten. Ik kan me ook de angst voorstellen dat ik het juridisch hard zou proberen te maken (...) Ik zou Beatrix wel willen ontmoeten, ook al heb ik haar door de hele situatie tot nu toe altijd een enge vrouw gevonden."

Beeld: Edwin Smulders | Nu.nl