‘Albert moet wel een beetje haast maken met het stichten van een gezin,’ zei prins Rainier van Monaco in 1998. ‘Ik snap wel dat het niet gemakkelijk voor hem is, omdat veel vrouwen aan zijn lippen hangen of zich brutaal aan hem opdringen. Maar hij moet ooit een beslissing nemen. Hij moet er op z’n minst serieuzer over na gaan denken.’ Maar zoon Albert was dat helemaal niet van plan.

Trouwen

‘Ik word niet elke ochtend wakker met de gedachte dat ik moet trouwen en voor een erfgenaam moet zorgen. Er staat volgens mij ook niet in de grondwet dat de vorst getrouwd moet zijn. Maar voor alle duidelijkheid: ik ben niet van plan mijn hele leven vrijgezel te blijven.’ Maar wél zo lang mogelijk: Albert trouwde pas in 2011, op zijn 53ste, met Charlene Wittstock.

Vrijgezellenleven

Vóór die tijd genoot hij met volle teugen van zijn vrijgezellenleven, waarin hij de ene na de andere vrouw veroverde. Onder hen beroemde beauty’s als topmodellen Claudia Schiffer, Tasha de Vasconcelos, Angie Everhart en Donna Rice en actrices Brook Shields, Tatum O’Neal en Sharon Stone. Actrice Catherine Oxenberg, die tot tweemaal toe prinses Diana vertolkte in speelfilms en beroemd werd door haar rol in de soap Dynasty, leek trouwmateriaal. Catherine’s moeder is namelijk een echte prinses: Elisabeth van Joegoslavië. Ook mooi meegenomen: haar vader was zeer goed bevriend met de Kennedy’s. 

Romances en kinderen

Maar een langdurige relatie met de toekomstige vorst van Monaco zat er niet in. Want Albert ontmoette de mooie en intrigerende Naomi Campbell, met wie hij zich en plein public én trots liet zien. Maar ook deze romance was geen lang leven beschoren. De liefdesaffaire van Albert en serveerster Tamara Rotolo duurde slechts twee weken, maar bleef niet zonder gevolgen. Op 4 maart 1992 beviel Tamara in Palm Springs van Alberts kind, dochter Jazmin. Albert erkende zijn dochter en stond moeder en kind financieel bij. Op een vlucht van Nice naar Parijs in juli 1997 ontmoette Albert de mooie Nicole Coste. Ze hadden jarenlang een relatie, en in 2002 raakte Nicole zwanger van Albert. Baby Alexandre werd in Parijs geboren en Albert erkende zijn zoon en trof een financiële regeling met Nicole. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: NIVIERE/VILLARD/SIPA

Boven de aanstaande bruiloft van prinses Eugenie, dochter van Sarah Ferguson en prins Andrew, en Jack Brooksbank hangt een donkere wolk. Eugenie’s grootvader prins Philip zou weigeren te komen omdat hij Sarah niet kan uitstaan...

Afgelopen mei mocht Sarah wel op de huwelijksceremonie van Harry en Meghan komen, maar niet op het feest dat Charles ’s avonds organiseerde. Dochters Eugenie en Beatrice zouden de situatie erg pijnlijk voor Sarah vinden. Eugenie zou het allemaal een beetje goed proberen te maken door Sarah het leeuwendeel van de organisatie van haar eigen bruiloft toe te schuiven. Dus zal de receptie plaatsvinden in de Royal Lodge, het huis van prins Andrew waar ook Sarah al jaren woont. Sarah zal ongetwijfeld de hele dag stralen van geluk, en Eugenie met haar. Maar er hangt ook een donkere wolk boven de huwelijksdag: prins Philip, Eugenie’s grootvader, zou weigeren te komen. Hij kan de moeder van de bruid ‘niet uitstaan’. ‘Philip kán gewoonweg niet in één ruimte met Sarah zijn,’ aldus een insider. ‘En als hij iets niet wil, doet hij het niet...’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Er lijkt geen einde te komen aan de drama rondom Thomas Markle, de vader van Meghan. Nadat hij vorige week in een openhartig interview met de Mail on Sunday vertelde dat Meghan hem uit haar leven heeft verbannen, doet Thomas Markle opnieuw een boekje open over de gesprekken die hij heeft gehad met zijn dochter en haar man, prins Harry.

Zo vertelt de 74-jarige Thomas tegen de Mail on Sunday dat hij tijdens een telefoongesprek met prins Harry heeft gelogen en vervolgens de hoorn erop heeft gegooid.

Gelogen

Zo confronteerde Harry hem met het hele schandaal rondom de in scene gezette paparazzifoto’s, wat zich in de maanden voor de royal wedding van Meghan en Harry op 19 mei afspeelde. Thomas geeft nu toe gelogen te hebben tegen Harry door te zeggen dat de fotografen niet had betaald om ‘spontane’ foto’s van hem te maken. Toen er eenmaal beelden waren opgedoken waaruit bleek dat dit wel het geval was, kreeg Thomas nog een telefoontje van de prins. Dat gesprek liep niet heel gesmeerd. 

’Harry zei tegen mij dat ik nooit naar de pers moest stappen. Dat het zou eindigen in tranen. “Ze eten je levend op.” En hij had gelijk’, zegt Thomas. Hij geeft toe boos te zijn geworden op Harry’s waarschuwingen. ‘Ik zei: ”Misschien is het beter voor jullie als ik dood zou zijn. Dan kunnen jullie doen alsof jullie verdrietig zijn.” Daarna hing ik op.’ 

Geen contact

Hoewel Meghan en Harry hem op afstand houden, zegt Thomas niet boos te zijn op de twee Britse royals. ‘Ik ben niet boos op Harry. Ik ben niet boos op Meghan. Ik houd van hen. Ik wens ze het beste. Maar voor de rest; f*** it. Ik ben er klaar mee.’ Thomas zegt niets meer te maken willen hebben met het Britse koningshuis. Hij onthult geen contact meer te hebben met Meghan; hij heeft zijn dochter al maanden niet gesproken.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Mail on Sunday | Beeld: ANP