‘Albert moet wel een beetje haast maken met het stichten van een gezin,’ zei prins Rainier van Monaco in 1998. ‘Ik snap wel dat het niet gemakkelijk voor hem is, omdat veel vrouwen aan zijn lippen hangen of zich brutaal aan hem opdringen. Maar hij moet ooit een beslissing nemen. Hij moet er op z’n minst serieuzer over na gaan denken.’ Maar zoon Albert was dat helemaal niet van plan.

Trouwen

‘Ik word niet elke ochtend wakker met de gedachte dat ik moet trouwen en voor een erfgenaam moet zorgen. Er staat volgens mij ook niet in de grondwet dat de vorst getrouwd moet zijn. Maar voor alle duidelijkheid: ik ben niet van plan mijn hele leven vrijgezel te blijven.’ Maar wél zo lang mogelijk: Albert trouwde pas in 2011, op zijn 53ste, met Charlene Wittstock.

Vrijgezellenleven

Vóór die tijd genoot hij met volle teugen van zijn vrijgezellenleven, waarin hij de ene na de andere vrouw veroverde. Onder hen beroemde beauty’s als topmodellen Claudia Schiffer, Tasha de Vasconcelos, Angie Everhart en Donna Rice en actrices Brook Shields, Tatum O’Neal en Sharon Stone. Actrice Catherine Oxenberg, die tot tweemaal toe prinses Diana vertolkte in speelfilms en beroemd werd door haar rol in de soap Dynasty, leek trouwmateriaal. Catherine’s moeder is namelijk een echte prinses: Elisabeth van Joegoslavië. Ook mooi meegenomen: haar vader was zeer goed bevriend met de Kennedy’s. 

Romances en kinderen

Maar een langdurige relatie met de toekomstige vorst van Monaco zat er niet in. Want Albert ontmoette de mooie en intrigerende Naomi Campbell, met wie hij zich en plein public én trots liet zien. Maar ook deze romance was geen lang leven beschoren. De liefdesaffaire van Albert en serveerster Tamara Rotolo duurde slechts twee weken, maar bleef niet zonder gevolgen. Op 4 maart 1992 beviel Tamara in Palm Springs van Alberts kind, dochter Jazmin. Albert erkende zijn dochter en stond moeder en kind financieel bij. Op een vlucht van Nice naar Parijs in juli 1997 ontmoette Albert de mooie Nicole Coste. Ze hadden jarenlang een relatie, en in 2002 raakte Nicole zwanger van Albert. Baby Alexandre werd in Parijs geboren en Albert erkende zijn zoon en trof een financiële regeling met Nicole. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: NIVIERE/VILLARD/SIPA

In mei 2018 stapten prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje. Hoewel dat nog geen jaar geleden is, zou de liefde volgens sommige personeelsleden van de Britse royals niet lang stand houden. 

Als we de geruchten mogen geloven, is Meghan alles behalve een lieverdje. Zo is deze week het derde personeelslid van het koppel opgestapt en zou ze onder de werknemers zelfs de bijnaam ‘Duchess Difficult’ hebben gekregen. Zij doen nu een boekje open over het huwelijk tussen de hertogin en Harry.

Actrice

In The Daily Telegraph zeggen enkele personeelsleden van het Britse koningshuis onder andere dat Harry te veel hooi op zijn vork neemt met Meghan. Sterker nog, hij zou zijn vrouw niet aankunnen. ‘Ik geef hun huwelijk vijf jaar’, aldus een van de medewerkers. Ook vinden ze dat een actrice niet echt past in het kader van het Britse koningshuis. ‘Wanneer je in dienst gaat bij de royals verwacht je koningin en vaderland ten dienste te staan, niet per se een Amerikaanse actrice die meespeelde in een televisieserie.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: ANP

Beetje bij beetje komen we steeds meer te weten over de 'royal baby' van Harry en Meghan. Niet alleen verklapte de hertogin eerder al de uitgerekende datum van haar kleine spruit - april -, ook lijkt ze haar voorkeur te hebben uitgesproken voor een potentiële naam van het kindje.

Want gaat de voormalige actrice voor klassiek, zoals William en Kate deden voor hun kinderen? Of lapt ze alle ongeschreven regels aan haar laars en kiest ze voor een moderne, wat apartere naam? Meghan zelf lijkt er ook nog niet helemaal over uit te zijn, want ze vroeg tijdens een wandeling in de stad Merseyside het publiek om suggesties.

Amy

En wanneer iemand heel hard 'Amy' roept, is Markle om. 'Oh, ik hou ook van de naam Amy!', zegt ze. Ook blijkt haar assistent-secretaresse zo te heten. Maar of de kleine prins of prinses uiteindelijk ook echt zo gaat heten, is nog maar de vraag. Voor nu noemen Harry en Meghan hun kindje nog 'onze kleine hobbel'. Hoe schattig!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: ANP