‘Albert moet wel een beetje haast maken met het stichten van een gezin,’ zei prins Rainier van Monaco in 1998. ‘Ik snap wel dat het niet gemakkelijk voor hem is, omdat veel vrouwen aan zijn lippen hangen of zich brutaal aan hem opdringen. Maar hij moet ooit een beslissing nemen. Hij moet er op z’n minst serieuzer over na gaan denken.’ Maar zoon Albert was dat helemaal niet van plan.

Trouwen

‘Ik word niet elke ochtend wakker met de gedachte dat ik moet trouwen en voor een erfgenaam moet zorgen. Er staat volgens mij ook niet in de grondwet dat de vorst getrouwd moet zijn. Maar voor alle duidelijkheid: ik ben niet van plan mijn hele leven vrijgezel te blijven.’ Maar wél zo lang mogelijk: Albert trouwde pas in 2011, op zijn 53ste, met Charlene Wittstock.

Vrijgezellenleven

Vóór die tijd genoot hij met volle teugen van zijn vrijgezellenleven, waarin hij de ene na de andere vrouw veroverde. Onder hen beroemde beauty’s als topmodellen Claudia Schiffer, Tasha de Vasconcelos, Angie Everhart en Donna Rice en actrices Brook Shields, Tatum O’Neal en Sharon Stone. Actrice Catherine Oxenberg, die tot tweemaal toe prinses Diana vertolkte in speelfilms en beroemd werd door haar rol in de soap Dynasty, leek trouwmateriaal. Catherine’s moeder is namelijk een echte prinses: Elisabeth van Joegoslavië. Ook mooi meegenomen: haar vader was zeer goed bevriend met de Kennedy’s. 

Romances en kinderen

Maar een langdurige relatie met de toekomstige vorst van Monaco zat er niet in. Want Albert ontmoette de mooie en intrigerende Naomi Campbell, met wie hij zich en plein public én trots liet zien. Maar ook deze romance was geen lang leven beschoren. De liefdesaffaire van Albert en serveerster Tamara Rotolo duurde slechts twee weken, maar bleef niet zonder gevolgen. Op 4 maart 1992 beviel Tamara in Palm Springs van Alberts kind, dochter Jazmin. Albert erkende zijn dochter en stond moeder en kind financieel bij. Op een vlucht van Nice naar Parijs in juli 1997 ontmoette Albert de mooie Nicole Coste. Ze hadden jarenlang een relatie, en in 2002 raakte Nicole zwanger van Albert. Baby Alexandre werd in Parijs geboren en Albert erkende zijn zoon en trof een financiële regeling met Nicole. 

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: NIVIERE/VILLARD/SIPA