Dat de Spaanse oud-koning een vrouwenliefhebber is en het met de huwelijkse trouw niet zo nauw nam, is allang geen geheim meer. Volgens de historicus en oud-militair Amandeo Martínez Inglés deelde Juan Carlos met maar liefst 5000 vrouwen de lakens!

Lees ook: Prinses Madeleine bedrogen

Tien tegelijk

De historicus schrijft in zijn boek dat de koning met de meeste minnaressen het bed deelde nadat hij het ja-woord had gegeven. 'De mooiste sterren en de meest spectaculaire vertegenwoordigsters van de Spaanse high society kwamen min of meer tijdelijk in zijn bed terecht, hoewel hij vrouwen van een bescheidener afkomst ook niet versmaadde'. De koning had 'soms wel meer dan tien minnaressen tegelijk'.

Betrapt

In 1976 betrapte koningin Sofia haar man met de Spaanse actrice Sara Montiel. Sofia was des duivels en vertrok meteen naar Madrid, waar ze aangaf te willen scheiden. Maar regeringsofficials adviseerden haar te blijven, omdat anders haar verdere leven zou bestaan uit het aflopen van feestjes van 'de nieuwe rijken' die voor haar aanwezigheid zouden betalen. Sofia bleef dus, maar nam emotioneel afscheid van haar man.

Meer lezen? Het hele verhaal is te vinden in Story. Editie 32.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Ballesteros (EPA)

 

 

Auteur Oscar van den Boogaard beweert een buitenechtelijk kind van prins Bernhard te zijn, maar mocht het Nederlandse koningshuis een DNA-onderzoek eisen dan zou hij dat met moeite overwegen.

Waarheid

"Gedwongen worden zou me zwaar vallen, het zou mijn soevereiniteit in het gedrang brengen, maar ik vind het een overweging waard. Laster is mijn verhaal overigens niet", zegt Van den Boogaard in een interview in het Belgische tijdschrift Humo. "Met mijn waarheid breng ik noch de koninklijke familie, noch de monarchie in diskrediet. Het is een verhaal over de liefde!"

Kindsoldaat

Boogaards "verhaal over de liefde" heeft betrekking op zijn net verschenen boek Kindsoldaat. Met de historische roman wil de 53-jarige schrijver uiteenzetten hoe de verhoudingen tussen zijn moeder, prins Bernhard en Boogards 'echte' vader er precies uitzagen. De vader bij wie Boogaard opgroeide, werkte in de staf van Bernard. Boogaards moeder was in de jaren vijftig werkzaam aan het hof van Juliana.

Angst

De Nederlandse schrijver voorspelt dat een mogelijk DNA-onderzoek bij prinses Beatrix niet in goede aarde zou vallen."Ik denk dat een familie het heel onprettig vindt als zoiets gebeurt. Ze zitten daar absoluut niet op te wachten. Ik kan me ook de angst voorstellen dat ik het juridisch hard zou proberen te maken (...) Ik zou Beatrix wel willen ontmoeten, ook al heb ik haar door de hele situatie tot nu toe altijd een enge vrouw gevonden."

Beeld: Edwin Smulders | Nu.nl

Met tranen in haar ogen, maar met een glimlach op de lippen, heeft de Deense koningin Margrethe II afscheid genomen van haar overleden echtgenoot prins Henrik. De Deense koninklijke familie was dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst in de Slotskirke Christiansborg. Prins Henrik stierf vorige week dinsdag op 83-jarige leeftijd na een ernstige ziekte.

Ceremonie

De prins wilde geen staatsbegrafenis, dus waren er slechts zestig gasten uitgenodigd voor de ceremonie in Kopenhagen. Afgezien van de koninklijke familie, zijn Franse familie en medewerkers van het hof, waren er weinig officiële gasten.

Crematie

Prins Henrik wordt gecremeerd. Hij wilde niet begraven worden in de kathedraal van Roskilde, in tegenstelling tot de Deense koninklijke familie. Dit besloot hij uit onvrede over zijn achterstelling in het koningshuis, waar hij protocollair na zijn vrouw en zoon kroonprins Frederik kwam, en het niet verlenen van de titel 'koning-gemaal'. Een deel van zijn as wordt uitgestrooid over de zee, een ander deel komt in een urn in de tuin van kasteel Fredensborg. Daar had de prins de laatste uren voor zijn dood doorgebracht.

Tekst & beeld: ANP