Prins Philippos van Griekenland trouwde vorige week voor de derde keer met zijn grote liefde Nina Flohr. Het stel had al twee intieme ceremonies achter de rug – een voor alleen hun vaders en een voor louter hun vriendenkring – en trouwden deze keer groots en koninklijk voor de kerk.

De gastenlijst was imposant; onder anderen koningin Sofia van Spanje, de Britse prinsessen Beatrice en Eugenie en de Duitse Ernst August von Hannover jr. waren van de partij. Wie schitterden door afwezigheid waren Willem-Alexander en Máxima, en dat heeft een opmerkelijke reden. 

Stiekem naar Griekenland

Alles wijst erop dat Willem-Alexander tijdens de herfstvakantie met zijn gezin naar het buitenland is afgereisd, net als vorig jaar, toen het hele land op slot zat. Al was het deze keer niet duidelijk of het Oranje-gezin in Griekenland verbleef. Wellicht precies zoals Willem-Alexander het wilde? Maar deze ‘truc’ zou dus ook tot gevolg hebben gehad dat ze tijdens hun heimelijke verblijf in Griekenland niet naar de bruiloft van de Griekse prins Philippos konden, een gelegenheid waar Willem-Alexander en Máxima normaal gesproken nooit zouden ontbreken. Ze onderhouden immers warme banden met Philippos en zijn echtgenote Nina. Waren de koning en de koningin wel naar het feest gekomen, dan waren er foto’s van hen de hele wereld overgegaan. En daarmee zou uitkomen dat het koninklijk paar stiekem naar Griekenland was vertrokken. 

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.