Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden vandaag aan het einde van de middag, lokale tijd, verwacht in Willemstad op Curaçao, voor een tweedaags bezoek. Het is de tweede keer sinds de troonswisseling in 2013 dat het koningspaar op visite gaat in dit land binnen het koninkrijk. Aanleiding is de viering maandag van Dia di Bandera, de dag van de vlag.

Koning en koningin gaan na aankomst meteen naar het regeringscentrum in Fort Amsterdam voor een ontmoeting met gouverneur Lucille George-Wout. Ook een gesprek met minister-president Eugene Rhuggenaath en kennismaking met de ministerraad van Curaçao staan op de planning. Daarna neemt het stel een kijkje bij de megapier en het drijvende dok van Damen Shipyards. Maandagochtend ontmoet het paar, voorafgaand aan de festiviteiten van de Vlagdag, ook nog de leden van het parlement, de Staten.

Article continues after the ad

Meer betrokkenheid

Willem-Alexander heeft bij zijn aantreden besloten de Caribische delen van zijn koninkrijk niet alleen te bezoeken tijdens een uitgebreide rondreis die om de zes of zeven jaar plaatsvindt, maar om vaker aanwezig te zijn. 'Dat lijkt me volstrekt logisch', aldus de koning in een toelichting. De viering van Dia di Bandera is een goede gelegenheid om weer naar Curaçao te gaan, zo zei hij vorige maand.

Curaçao was als enige nog geen tweede keer bezocht. Het koningspaar was in 2015 op Bonaire en Aruba en vorig jaar op Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten, mede om die eilanden te steunen na de verwoestingen van de orkanen Irma en Maria.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP | Bron: ANP