De viering van Koningsdag op 27 april in Maastricht is geschrapt vanwege het nieuwe coronavirus. De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben dat maandag bekendgemaakt.

Hoewel Koningsdag pas plaatsvindt op 27 april en de afgekondigde maatregelen vooralsnog duren tot en met 6 april, hebben de gevolgen een dergelijk grote impact op de voorbereidingen, dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals beoogd, laat de gemeente Maastricht weten. 'De uitnodiging aan de koning en zijn familie om Koningsdag in Maastricht samen met de regio Zuid-Limburg te vieren blijft uiteraard staan, maar dan op een later moment.

Article continues after the ad

Wandeling

De koninklijke familie zou door het centrum van de Limburgse hoofdstad wandelen. Het bezoek zou om 11.00 uur aankomen bij de Sint Servaasbrug en dan langs de Vissersmaas, Het Bat, de Graanmarkt, het Onze Lieve Vrouweplein en de Bredestraat naar het Vrijthof wandelen.

Koningsdagconcert

Ook het Koningsdagconcert in Maastricht, dat op 6 april zou worden gehouden, gaat niet door. In 2013 werd het Koninginnedagbezoek aan Amstelveen en De Rijp afgelast. Op die dag deed Beatrix afstand van de troon en werd zij opgevolgd door koning Willem-Alexander.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.