Dat ABBA-zangeres Anni-Frid ‘Frida’ Lyngstad (72) een prinses is, weten maar weinig mensen. Ze maakt ook nooit gebruik van die titel, maar hij bezorgde haar wel een vriendin voor het leven: met de Zweedse koningin Silvia kreeg ze een enorm hechte band, die haar in de zwartste dagen van haar bestaan redde... 

Ze woont tegenwoordig in Zwitserland en op Mallorca met Henry Smith, erfgenaam van de Britse winkelketen WH Smith en een edelman die de titel vijfde viscount Hambleden draagt. Maar Anni-Frid Lyngstad reist geregeld af naar Zweden om tijd met koningin Silvia door te brengen. Frida en Silvia zijn al jaren de beste vriendinnen. Samen zetten ze projecten op voor het goede doel en brengen ze uren door met het voeren van gesprekken. De ABBA-zangeres en de koningin leerden elkaar kennen toen Frida trouwde met haar derde echtgenoot, de Duitse prins Heinrich Ruzzo Reuss. Frida kreeg bij haar huwelijk de titel prinses Reuss, gravin van Plauen én kreeg er een vriendin voor het leven bij: Ruzzo Reuss was bevriend met de Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw Silvia, en Frida bracht met haar man menig gezellig avondje met hen door op paleis Drottningholm, even buiten Stockholm. Frida ging ook mee op werkbezoeken met Silvia. Tussen de twee ontstond een onverbrekelijke band. De vriendschap met Silvia is ook Frida’s redding geweest toen ze wanhopig was van verdriet... 

Noodlot

Frida mag dan wereldberoemd en schatrijk zijn, haar leven ging bepaald niet over rozen. Op 3 april 1963 trouwde ze, zeventien jaar oud, met jeugdliefde muzikant Ragnar Fredriksson. Ze kregen zoon Hans en dochter Ann Lise-Lotte, maar na zes jaar huwelijk gingen ze uit elkaar. In 1971 ging Frida samenwonen met ABBA-collega Benny Andersson. Zeven jaar later trouwden ze, maar ook dat huwelijk hield geen stand. Eind 1981 scheidden ze. Toen een jaar later ABBA uit elkaar viel, vertrok Frida uit Zweden en woonde ze afwisselend in Londen en Parijs. Maar toen de Duitse prins Heinrich Ruzzo Reuss in haar leven kwam, nam ze haar intrek in zijn Zwitserse kasteel. In augustus 1992 trouwden ze. Frida was dolgelukkig. Maar het noodlot lag op de loer... Vijf jaar na haar bruiloft kwam Frida’s dochter Ann Lise-Lotte, nog geen dertig en moeder van een tienjarig zoontje, om bij een auto-ongeluk. Frida was kapot van verdriet en had de dood van haar dochter nauwelijks een plekje kunnen geven toen haar man lymfklierkanker  kreeg. Ruim een jaar nadat Frida haar dochter had verloren, moest ze ook afscheid nemen van haar grote liefde. Het verdriet leek te groot voor de zangeres, en haar omgeving maakte zich ernstig zorgen. Zou ze dit óóit te boven komen? Maar Frida wist zich uit het diepe dal omhoog te vechten. Ze vertelde in die tijd dat het naast haar familie en vrienden vooral koningin Silvia was geweest die haar had gesteund en geholpen haar leven weer op te pakken.

Lees het hele verhaal in Story. Story 50 ligt nu in de winkel.


Beeld: ANP

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk ook een babyshower. Zeker als je zoals Meghan uit Amerika komt. Toch ziet de hertogin af van dit feestje en wel om déze reden. 

Want hoewel het niet gebruikelijk is om een babyshower te houden binnen de koninklijke kringen, is dat toch niet de oorzaak van het cancellen van haar partijtje. Want dat de Britse royals het simpelweg 'gift grabbing' zouden vinden, daar zou Meghan weinig boodschap aan hebben gehad. Ze was van het plan het gewoon door te zetten, maar heeft het nu toch af moeten zeggen tot haar grote spijt.

Weinig animo

De kaarten waren namelijk al verstuurd, maar volgens de Britse tabloids hebben veel grote sterren de uitnodiging afgeslagen. Oei... Om dus geen flater te slaan, heeft Markle het feestje maar gelaten voor wat het was. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Toen Kensington Palace half oktober vorig jaar bekendmaakte dat Meghan Markle in verwachting is, kon de hertogin van Sussex stoppen met het verbergen van haar beginnende babybuikje en haar zwangerschap in volle glorie aan de buitenwereld tonen. Dat doet de echtgenote van prins Harry uiteraard in kleding van topmerken en -designers, waardoor ze vorig jaar voor bijna een half miljoen euro aan kleding heeft geshopt!

Meghans zwangerschap werd bekendgemaakt toen zij en prins Harry net aan hun eerste officiële overzeese bezoek – aan Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland – waren begonnen. Tijdens een tripje naar Bondi Beach in Sydney draagt de dan in elk geval drie maanden zwangere Meghan een jurk van de Australische ontwerper Martin Grant.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP