Toen Rania al-Yassin toen nog prins Abdullah van Jordanië tegen het lijf liep bij de bank waar ze destijds werkte, was het voor hem liefde op het eerste gezicht. Rania hield de boot af, omdat ze al verloofd was met een ander. Bovendien wist ze dat de prins een niet al te beste reputatie als vrouwenverslinder had. Tóch koos ze uiteindelijk voor hem, en daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen spijt van.

In het koninklijke wereldje worden koning Abdullah (58) en koningin Rania (49) het meest gelukkige en solide koppel genoemd. Het stel is al 27 jaar getrouwd en nog altijd smoorverliefd. ‘Het moment dat ik haar voor het eerst zag, wist ik het gelijk. Zij is de ware,’ vertelde Abdullah aan People. En Rania zei: ‘Ik ben dankbaar voor elke dag die ik aan zijn zijde mag doorbrengen.’

Op slag verliefd

Abdullah, toen nog kroonprins, ontmoette Rania al-Yassin in 1992 bij de Jordaanse bank waar Rania destijds werkzaam was. Ze had aan de universiteit van Cairo bedrijfseconomie en informatica gestudeerd, en kwam via een IT-bedrijf terecht op de bank van de zwager van Abdullah. Toen Abdullah op een dag de bank binnenkwam en zijn oog op Rania viel, was hij op slag verliefd. Ook Rania was gecharmeerd van hem, maar hield in eerste instantie de boot af. Ze was al verloofd met een andere man. Bovendien wist ze dat Abdullah een reputatie had als het om vrouwen ging. Ze voelde er niets voor om zijn zoveelste verovering te worden.

Aanzoek

‘Ik heb van alles over je gehoord,’ zou Rania gezegd hebben. Abdullah bekende geen heilige te zijn, maar hij vertelde haar ook dat ze niet alles voor zoete koek moest aannemen wat ze over hem hoorde en las. Uiteindelijk wist hij Rania te bewegen tot een diner voor twee, waarop ook bij haar de vonk in alle hevigheid oversprong. Ze verbrak haar verloving om met haar prins verder te gaan. Twee maanden later verraste hij haar met een huwelijksaanzoek op de top van kleine berg, waar hij vaak woeste autoritjes maakte voor de lol. ‘Het was misschien niet het meest romantische aanzoek,’ zei Abdullah daarover in zijn biografie, maar Rania zei volmondig JA. Zes maanden na hun eerste ontmoeting trouwden de twee in de Jordaanse hoofdstad Amman.

Article continues after the ad

Beeld: BrunoPress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 26 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.