Koningin Máxima is blij dat ze mede dankzij corona de afgelopen periode meer tijd heeft kunnen doorbrengen met haar gezin. Dat zegt ze in het interview met Matthijs van Nieuwkerk dat vanwege haar vijftigste verjaardag maandagavond wordt uitgezonden.

'Ik moet zeggen: ik reisde een beetje te veel voor corona. Ik ben ook ergens stiekem een beetje blij dat ik minder moet reizen', aldus Máxima. 'Zeker nu er ook twee kinderen uit huis gaan. Dat ik die tijd heb gehad met ze, daarvoor ben ik echt zo dankbaar.' Prinses Amalia neemt na haar eindexamen een tussenjaar en Alexia gaat na de zomer een opleiding doen in Wales.

Groot interview

In het interview met Van Nieuwkerk vertelt Máxima over haar leven, de liefde en het werk. Het gesprek wordt maandagavond om 20.30 uur op NPO 1 uitgezonden. Máxima kan haar vijftigste verjaardag maandag vanwege corona niet groot vieren. Ze krijgt wel een velletje postzegels voor haar verjaardag. Ook bracht de Rijksvoorlichtingsdienst zondag drie nieuwe foto's van haar naar buiten, die zijn gemaakt door de koning.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.