Het koningshuis heeft regelmatig hoog bezoek, maar dit keer is het extra bijzonder voor koningin Máxima. Het koningspaar verwelkomde vanmorgen de president van Máxima's geboorteland, Argentinië. 

Lees ook: Koningin Máxima wordt geprezen

Sobere outfit

De Argentijnse president Mauricio Macri en zijn vrouw zijn twee dagen op werkbezoek in Nederland. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de twee vanochtend een warm welkom geheten bij het Paleis op de Dam. De koningin hulde zich voor de gelegenheid in een sobere outfit; een zwarte top met getailleerde blazer en een rok met print. Macri's vrouw Juliana Awada is daarentegen volledig in het wit gehuld. 

Goede band

Máxima heeft een goede band met president Macri. "Het klikt goed tussen de twee," zegt Zuid-Amerika-correspondent Marc Bessems. Het koningspaar heeft de president en zijn vrouw aangeboden om in Kasteel Het Oude Loo in Apeldoorn te logeren. Daar verblijft het paar al sinds zaterdag. 

Propvolle planning

Het tweedaagse werkbezoek bestaat niet alleen uit theeleuten, de planning is propvol. Er staat een bezoek aan het Anne Frank Huis, een hockeyclinic en demissionair premier Rutte op het programma. Het voornaamste doel van het staatsbezoek is de economische band tussen Nederland en Argentinië. 

Beeld: ANP. Bron: NOS, AD 

Zoals een huisvriend onthulde, mist prinses Beatrix (80) sinds het overlijden van prins Claus meer dan ooit een partner in haar leven. De oud-vorstin zal nog weleens wegdromen tijdens herinneringen aan de man met wie ze had willen trouwen vóórdat ze Claus ontmoette: Bob Steensma (84). Maar dan had ze de troon moeten opgeven – ze kreeg geen toestemming van haar vader Bernhard. Story zocht Bob op!

Het is voor prinses Beatrix een hard gelag om de seniorenjaren van haar kleurrijke leven zonder partner door te moeten brengen. Na het overlijden van haar innig geliefde prins Claus, op 6 oktober 2002, brengt de hooggewaardeerde oud-vorstin momenteel haar dagen moederziel alleen door op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche, dat ze begin 2014 betrok; eerder bewoonde ze de Wassenaarse vleugel van paleis Huis ten Bosch in Den Haag. 

Bob Steensma

‘Ze heeft zich in kleine kring weleens laten ontvallen dat ze een partner mist,’ vertelde voormalig priester en Oranje-huisvriend Huub Oosterhuis onlangs in NRC. Beatrix zal vast en zeker weleens terugdenken aan haar jonge jaren als begintwintiger, toen ze tot over haar oren verliefd was op Bob Steensma, een welgemanierde notariszoon uit Eindhoven die ze tijdens haar studententijd in Leiden leerde kennen. Beatrix en Bob hadden in de universiteitsstad naar verluidt een magnetische werking op elkaar. Beatrix woonde op dat moment samen met hartsvriendin Renée Röell, in het grachtenpand Rapenburg 45. Waar haar klasgenoten zich moesten behelpen in kleine en niet altijd even schone studentenhuizen, woonde Beatrix op stand en had ze zelfs de beschikking over een privésecretaresse, mevrouw Meurs.

Lees het hele artikel in Story editie 07. Nu in de winkels.

Beeld: Peter Smulders

Het Amerikaanse netwerk Lifetime heeft de Nieuw-Zeelandse filmactrice Bonnie Soper gecast voor de rol van prinses Diana in de televisiefilm over de Britse prins Harry en zijn aanstaande echtgenote Meghan Markle.

De Britse actrice Maggie Sullivan neemt de rol van de Britse koningin Elizabeth II op zich, meldt Deadline. De opnames van de film Harry & Meghan: A Royal Romance, zijn al begonnen in Vancouver, zodat de film al in het voorjaar klaar is.

 

Words can’t describe 👸🏼

Een bericht gedeeld door Bonnie Soper (@bonnie_soper) op

Harry & Meghan

Eerder deze maand werd al bekend dat Murray Fraser de rol van prins Harry speelt. Voormalig Suits-actrice Meghan Markle wordt gespeeld door Parisa Fitz-Henley. De film vertelt het verhaal over hoe Harry en Meghan elkaar ontmoetten en hoe de liefde opbloeide.

Huwelijk

Prins Harry en Meghan maakten in november hun verloving bekend. Op 19 mei treden de twee in het huwelijk. Lifetime maakte al eerder William & Kate: The Movie, over Harry's broer prins William en zijn vrouw Catherine. Die film kwam elf dagen voor hun trouwdag uit, maar daarin waren 'Diana' en 'Elizabeth' niet te zien.

Bron: ANP | Beeld: Alexi Lubomirski (ANP)