Koningin Máxima maakt binnenkort haar debuut in een tv-serie. De Duitse televisiezender ZDF maakt een korte documentaireserie over de koninginnen Máxima, Mathilde en Letizia.

Onze koningin zal te zien zijn in een Duitstalige serie. Het wordt een documentaireserie over de echtgenotes van de Nederlandse, Belgische en Spaanse koningen. Het is de bedoeling dat de reeks komende zomer uitkomt, vertelde ZDF-verslaggever Annette von der Heyde aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Mathilde

Voor de Duitse kijkers is Máxima de bekendste koningin en de Belgische Mathilde juist onbekend. In peilingen staat ze steevast onderaan. 'De Duitsers kennen Mathilde niet, wat haar slechte resultaat in die poll verklaart', zei Von der Heyde. 'Als ik tegen mensen zeg dat ik naar België moet reizen voor opnames, is de reactie steevast: Mathilde, nog nooit van gehoord. Ik hoop dat ons portret daarin verandering brengt. Ze is spontaan, naturel en geëngageerd. Het fascineert me hoe ze haar drukke baan als koningin combineert met een gezin met vier kinderen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Beeld: ANP