Groot verdriet voor koningin Máxima: haar oom is overleden aan het coronavirus. De royal had een goede band met haar oom, maar kan door de restricties helaas geen afscheid van hem nemen.

Jorge Horacio zou al enige tijd kanker hebben gehad en niet hebben kunnen opboksen tegen het dodelijke virus. Hij woonde in San Nicolás, zo’n 250 kilometer ten noordwesten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Naar aanleiding van zijn dood verschenen in de nationale krant La Nación afgelopen weekend verschillende overlijdensberichten. Jorge, die een vrouw en vier kinderen achterlaat, is inmiddels al overgebracht naar de begraafplaats van Pergamino.

Article continues after the ad

Niet bij uitvaart

Máxima kan helaas niet bij de uitvaart aanwezig zijn. Dat moet haar erg verdrietig maken: ze is een familiemens en had een goede band met haar oom. De koningin heeft in haar jeugd immers veel tijd doorgebracht op het platteland van Pergamino, de Argentijnse streek waar de familie van Máxima’s moeder vandaan komt. Ze was regelmatig bij haar oom – een veearts – te vinden voor logeerpartijtjes.

Verlies van dierbaren

De koningin verloor de afgelopen jaren meerdere belangrijke familieleden. In augustus 2017 overleed haar vader Jorge Zorreguieta op 89-jarige leeftijd, eveneens aan kanker. Hij is in Nederland altijd omstreden geweest vanwege zijn verleden in het regime van de Argentijnse dictator Jorge Videla (1976-1981). Het leidde er zelfs toe dat Zorreguieta van toenmalig premier Wim Kok niet op de bruiloft van Máxima en prins Willem-Alexander mocht zijn op 2 februari 2002. De vader van Máxima zou op de hoogte zijn geweest van de verdwijningen van duizenden tegenstanders van het militaire regime.

Beeld: Peter Smulders | Flaironline

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.