Máxima en haar oudste dochter Amalia stralen tijdens Koningsdag 2018 in Groningen. Ze schitterden allebei in een creatie van het Belgische modehuis Natan. Het is overduidelijk dat Amalia dezelfde liefde voor mooie kleding heeft als haar moeder. Amalia snuffelt ook geregeld in mama’s kledingkast. Zo droeg ze die dag een jasje, waarin we Máxima al eens in 2016 en 2017 zagen.

Hoewel Máxima zo’n 110 publieke optredens per jaar heeft, probeert ze haar dochters zoveel mogelijk zelf naar school te brengen. ‘Dat vind ik fantastisch! Met andere moeders organiseer ik ook vaak een carpool. Die moeders zijn ook druk. We helpen elkaar heel goed.’ Amalia (14) en Alexia (13) vergezelt ze uiteraard steeds minder, maar met Ariane (11) gaat Máxima nog wel zoveel mogelijk mee naar school, al zijn er ook altijd twee beveiligers bij.

Article continues after the ad

Op school

‘Máxima is niet alleen thuis maar ook op school een zeer actieve moeder. Bij Ariane draait ze mee in het rooster om tijdens het overblijfuur toezicht te houden op het schoolplein. En ze zit ook in het ‘luizenmoedersteam’ dat na de zomervakantie alle kinderen inspecteert op hoofdluis. Daarnaast is Máxima ook voorleesmoeder. En om vijf uur probeert ze thuis te zijn voor haar dochters om alle schoolverhalen te horen. Maar koken voor haar dochters doet Máxima niet vaak. ‘Ik kook helaas weinig. Soms maak ik een pasta voor de meisjes of een salade. Maar iemand anders kookt voor ons. Dat is heel handig. We warmen dus heel vaak eten op.'

Dit artikel komt uit Story Royal. Bestel deze speciale editie hier

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP