De Belgische koningin Mathilde heeft prinses Elisabeth (17), haar oudste dochter, in het geheim meegenomen naar Kenia. Koningin Mathilde bezoekt het land namens Unicef. 

 

Article continues after the ad

De meereizende media zagen de toekomstige troonopvolgster tot hun verbazing instappen in het vliegtuig richting Nairobi. De media mochten tot dinsdagavond niks over het verrassingsbezoek naar buiten brengen. 

Humanitaire missies 

Enkele jaren geleden liet koningin Mathilde al weten graag haar kinderen mee te nemen bij haar humanitaire missies. Het paleis en Unicef zouden de afgelopen maanden in alle stilte aan de komst van de in Wales studerende prinses Elisabeth hebben gewerkt, aldus de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Dit zou een belangrijke stap in de voorbereiding van de prinses op het toekomstige koningschap zijn. 

Moeder en dochter bezoeken dinsdag het vluchtelingenkamp Kakuma. Hier kijkt de koningin in het bijzonder naar de actieve rol die jongeren op zich kunnen nemen om verandering te bewerkstelligen. Ook een school en opvangtehuis worden tijdens het driedaagse verblijf in Kenia bezocht. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: de Telegraaf | Beeld: ANP