Opnieuw maakt koningin Máxima zich grote zorgen om het welzijn van haar moeder Maria del Carmen (76). Zeker nu die voor de zoveelste keer in korte tijd een flinke klap te verwerken heeft gekregen: het overlijden van haar broer Jorge Horacio (76), die bezweek aan het coronavirus maar ook al aan kanker zou hebben geleden.

Het verdriet om haar ‘hermano’ zal Maria del Carmen vrijwel in haar eentje moeten verwerken. Die wetenschap vreet aan Máxima, die haar moeder na het overlijden van haar echtgenoot Jorge al meerdere malen smeekte om bij haar in Nederland te komen wonen!

Article continues after the ad

Buenos Aires

Maria heeft dit altijd geweigerd en verkiest tot Máxima’s grote frustratie voor een eenzaam bestaan in Buenos Aires, van waaruit ze in elk geval tot 15 mei aanstaande niet naar Europa mag vliegen. Extreem eenzaam zelfs, omdat Argentinië al meer dan een jaar bijna in staat van beleg verkeert en de bewegingsvrijheid er beperkt is. Dit niet zonder reden, want de gezondheidszorg in het land is technisch failliet. Men moet er extreme maatregelen nemen om besmettingen te voorkomen omdat aan zieken vaak helemaal geen zorg kan worden verleend. 

Door: Matthijs Albers | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 18 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.