Deden koningin Letizia en oud-koningin Sofia na hun ruzie met Pasen alsof ze het tóch enorm goed met elkaar konden vinden, niets blijkt minder waar. Voor koning Felipe zou de situatie onhoudbaar geworden zijn. In Spanje gaan zelfs geruchten over een ophanden zijnde scheiding, maar kán dat wel?

Dat het tussen koningin Letizia en haar schoonouders niet botert is geen geheim. Maar na de schokkende scène voor de kathedraal van La Palma afgelopen Pasen, zou Letizia oud-koningin Sofia zó dwarszitten dat voor koning Felipe de grens is bereikt. Wat is er gebeurd? Na de paasdienst in de kathedraal deed Letizia er alles aan om te voorkomen dat Sofia met kleindochters Leonor en Sofia op de foto ging. De scène werd gefilmd en iedereen sprak er schande van dat Letizia haar schoonmoeder zo schoffeerde.

Acteerwerk

Enkele dagen daarna bezochten ze samen oud-koning Juan Carlos in het ziekenhuis, en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar de vrolijkheid die ze beiden tentoonspreidden, blijkt puur acteerwerk. Tussen Letizia en Sofia is het sinds hun openbare clash alleen maar slechter gegaan. Letizia zou haar schoonmoeder zoveel mogelijk dwarszitten, en daar gebruikt ze haar dochters voor. Klaagde Sofia er eerder over dat zij nooit op haar kleindochters mag passen – dat doet Letizia’s moeder Paloma namelijk –, nu krijgt ze Leonor en Sofia vrijwel helemáál niet meer te zien. Uit wanhoop zou Sofia, zo schrijft het Spaanse Periodista Digital, het stalpersoneel stiekem hebben gevraagd wanneer de prinsesjes paardrijles krijgen, zodat ze ze dáár ‘toevallig’ kon tegenkomen. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Gettyimages