Koningin Elizabeth zal vanaf heden niet meer achter het stuur zitten, in ieder geval niet meer op openbare wegen. Zo klinkt het advies van haar veiligheidsteam nadat haar man prins Philip een auto-ongeluk veroorzaakte in januari dit jaar. 

Elizabeth is tot op heden de enige persoon in heel Groot-Brittannië die zonder rijbewijs de weg op mag. Dat meldt Britse krant The Sunday Times.

Auto-ongeluk

Volgens de krant is er sinds het auto-ongeluk van prins Philip in januari nagedacht over de veiligheid van de Queen, die volgende maand haar 93e verjaardag viert. De prins reed in zijn Landrover een andere auto aan, maar kwam er gelukkig gezond en wel vanaf. Hierna besloot hij zijn rijbewijs in te leveren. Elizabeth werd de dag na het ongeluk achter stuur gezien van een openbare weg zonder dat ze een gordel droeg. 

Chauffeur

Uit veiligheidsmaatregelen is daarom besloten dat Elizabeth naar verluidt niet meer op de openbare weg mag rijden. Zij wordt nu door een chauffeur rondgereden. Alleen op openbare wegen, want volgens de Britse krant zal de koningin nog wel zelf op privéwegen rijden.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP