Koningin Elizabeth heeft formeel toestemming gegeven aan haar kleinzoon prins Harry om met zijn verloofde Meghan Markle te trouwen.

Door: Irene de Waal (Libelle)

Dit deed ze in een brief aan de Privy Council, een formeel adviesorgaan van de Britse koningin die bestaat uit hooggeplaatste politici, rechters en bisschoppen.

Brief

“Ik verklaar dat ik instem met een huwelijkse overeenkomst tussen mijn geliefde kleinzoon Prins Henry Charles Albert David van Wales en Rachel Meghan Markle”, staat in de brief.

Formaliteit

Het was een formaliteit, zoals de 91-jarige koningin al eerder had aangegeven. Maar haar goedkeuring is wel belangrijk, want anders verliest Harry alle rechten op de troon. De Britse prins is vijfde in de lijn van troonopvolging. Vóór hem zijn prins Charles, prins William en diens kinderen prins George en prinses Charlotte de potentiële troonopvolgers.

Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle is op 19 mei in Windsor Castle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Door: Libelle | Beeld: ANP

 

Ook bij onze zuiderburen delen ze soms wat officiële foto's van het koningshuis. Anders dan bij ons, zijn deze kiekjes gemaakt ter gelegenheid het vijfjarige koningschap van Filip.

Toch lijkt het erop dat er wat inspiratie is opgedaan in ons kikkerlandje, want op een van de foto's heeft wel héél erg veel weg van een de platen gemaakt door Erwin Olaf in maart. Ook het Belgische gezin loopt namelijk hand in hand naar voren toe. Zaterdag is het alweer vijf jaar geleden dat koning Filip (58) zijn vader Albert opvolgde. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: Frederic Sierakowski (ANP)

De kleine George wordt aanstaande zondag alweer vijf jaar oud en dat moet gevierd worden. De Royal Mint gaat namelijk een speciale herdenkingsmunt uitgeven voor deze gelegenheid. 

Op de munt van vijf pond staat een afbeelding van de legende van St. George and the Dragon. Wij kennen dat hier ook wel als Joris en de draak. Op de achterkant kunnen we koningin Elizabeth terugvinden. Voor 13 pond koop je deze speciale editie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Telegraaf | Beeld: Getty Images