De Britse koningin Elizabeth zegt maandag dat de koninklijke familie de keuze van Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle steunt. Het echtpaar maakte recentelijk bekend een stap terug te zetten.

"Vandaag hebben we een zeer constructief gesprek gevoerd over de toekomst van mijn kleinzoon en zijn gezin", laat de koningin weten in een verklaring. Daarin schrijft ze onder meer dat de familie de keuze van prins Harry en Markle respecteert. "Hoewel we liever hadden gezien dat ze volledig onderdeel bleven uitmaken van de koninklijke familie, respecteren en begrijpen we hun wens om een onafhankelijker leven als gezin te leiden en tegelijkertijd een gewaardeerd onderdeel van onze familie te blijven", zegt Elizabeth.

Article continues after the ad

Transitieperiode

De hertog en hertogin van Sussex maakten woensdag bekend hun rol in het Britse koningshuis te willen herzien. In een schriftelijke verklaring lieten ze weten onder meer financieel onafhankelijk te willen worden en deels in Noord-Amerika te willen wonen. Koningin Elizabeth zegt nu dat prins Harry en Markle duidelijk hebben gemaakt dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van publieke gelden. Met het echtpaar is afgesproken dat er een transitieperiode volgt, waarin ze hun tijd in zowel Canada en het Verenigd Koninkrijk doorbrengen.

Werk aan de winkel

"Dit zijn complexe zaken die mijn gezin moet oplossen en er is nog wat werk aan de winkel", aldus de koningin. Er wordt naar gestreefd om "binnen enkele dagen" een definitieve beslissing te nemen over de toekomst van de prins en zijn echtgenote.

Beeld: Getty Images | Nu.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.